Zahradnictví: Dezertér

55%
Zahradnictví: Dezertér
Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů. DEZERTÉR se odehrává v letech 1947-53. Hlavní postavou je majitel noblesního kadeřnického salonu Valentino v centru Prahy, který ve svém podniku, jenž je smyslem a naplněním jeho života, zaměstnává celou svoji rodinu. Je příběhem mužů, kteří nasazovali životy v boji za svobodu. Přežili vlastní smrt, aby opětovně čelili ztrátě nadějí, ve které věřili a ke kterým se upínali. Každý z nich se snaží znovu nalézt „domov". Dezertér je tragikomickým dramatem těžce zkoušené lásky manželské, sourozenecké a lásky mezi rodiči a dětmi. (oficiální text distributora)



Recenze: Zahradnictví: Dezertér

Kinobox.cz
30%

Na několika místech filmu to už už vypadalo, že stačí nějaká jediná malá další drobnost a film se překlopí do parodie typu Top Secret nebo Scary Movie. Ale bohužel se to nikdy nestane a po chvíli jsme vždy ujištěni, že to tvůrci opravdu myslí všechno vážně, když se na plátně na pár vteřin objeví něco, co není úplně špatné. A to je hrozná škoda.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Dezertér mne ve všech ohledech bavil více než Rodinný přítel. Natočeno to bylo sice stejně, ale největší plus vidím v tom, že se tentokrát hlavní role ujal Jiří Macháček, který je mnohem lepší herec než Ondra Sokol na kterém stál první díl. Hřebejk dokázal velmi autenticky zachytit danou dobu a pocity lidí, kteří v ní žili. Dezertér je místy opravdové hutné drama, které je v mnoha ohledech drsnější a depresivnější než díl první. Kdyby byl dej více ucelený, tak bych šel s hodnocením ještě o pár procent výše.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Zatím jsem viděl jen dva filmy z trilogie Zahradnictví a musím uznat, že na naše poměry je to velmi slušný počin. Děj se odehrává po válce, kdy se k moci dostali kumunisti a utrpení vzpurné rodiny pokračuje. Jiří Macháček je daleko lepši volbou, než Ondřej Sokol. Příběhově bych druhý díl svou kvalitou dal do jedné roviny s prvním. 5% navíc dávám kvůli Jirkovi Macháčkovi, resp. absenci Ondřeje Sokola.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Já fakt nevím. V podstatě Hřebejkovi pořád fandím, neustále mu nadržuju, opakovaně hledám logická vysvětlení, proč poslední roky dopadá, jak dopadá, a chytám se každého stébla (Učitelka, Pět mrtvých psů) jak hledat naději, že z něj ještě něco vypadne... ale tohle je už neomluvitelné. Tohle je brutálně špatné ve všech ohledech, nehodné lidí, kteří v životě natočili víc než pět minut narozeninové oslavy na mobil. Tady už musí končit smířlivost, je potřeba prostě říct, že tenhle antifilm, ve kterém tvůrci pomalu nedokážou dát k sobě dva záběry tak, aby vytvořily smysl, neměl spatřit světlo světa. Je až fascinující snažit se pochopit myšlenkové pochody filmařů, kteří tomuhle věnovali dny, týdny, měsíce své práce a nakonec to v této podobě pustili do světa. Doufám, že se to bude alespoň jednomu člověku líbit, abych si mohl přečíst, jakou optikou by se teoreticky dalo dojít k tomu, že tohle je legitimně napsaný, natočený a sestříhaný film za miliony, který jde do široké distribuce. Je pro mě vážně nepochopitelné udělat film na profesionální úrovni až takhle špatně, bez jediné vykupující kvality.

Dodatečné informace

Původní název:
Zahradnictví: Dezertér (více)
  • Česká republika Zahradnictví: Dezertér
  • Česká republika Záhradníctvo: Dezertér
Premiéra v ČR:
28. 9. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zahradnictví: Dezertér


Powered byJustWatch