Americký zabiják

60%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Po řemeslné stránce se Americkému zabijákovi nedá co vytknout. Kamera je líbivá,pěstní souboje mají koule, akce má spád a působí překvapivě reálným dojmem. Nechybí zde spousta krve a to v případě akčního snímku vždy uvítám. Největším problémem se tak jeví velmi prostoduchý scénář,který nám vše nabízí ve velmi naivním podání. Očividně není žádný problém dostat do teroristické skupiny,či se nechat naverbovat do CIA. Ono to už pak de všechno jako po másle a tak není potřeba u toho více přemýšlet. Co se týče obsazení,tak bych v hlavní roli raději viděl Scotta Adkinse,který zde hraje jen druhé housle. Svou postavou a nadáním pro bojové umění by se pro tuto roli perfektně hodil. Koho tak můžu pochválit je Michael Keaton ,který v posledních filmech dokazuje,že stále patří mezi hereckou špičku. Věřím,že kdyby se film mohl opřít o kvalitnější scénář,tak by se z něj mohla stát akční trvalka,kterou si i po letech člověk rád pustí. Takhle to vše působí jako jednohubka na zahnání nudy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Ještě včera běhal O´Brien po Labyrintu s bandou tínejdžrů a teď mu mám věřit toho tajného agenta CIA? Keatona to očividně taky moc nebavilo, na scénáři se vyřádilo koukám dost lidí, takže výsledek je prostě hodně mdlý a nezáživný.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Americký zabiják je filmem ze staré školy, ve smyslu, že scenárista vzal současné reálie a využil kostru filmů, které byly u publika velmi oblíbené v osmdesátých letech. A v zásadě to nebyla úplně blbá úvaha, protože když s emohl vrátit Rambo, Rocky a všechny akční hvězdy osmdesátých let, proč by se nemohl natočit akčňák s Batmanem roku 89 a 92, který válcoval kina. Ta úvaha nebyla úplně špatná, stejně jako obsazení Dylana O´Bryana, který rozhodně příjemně překvapil. Potíží tohoto filmu je to, že se tam až asi na dvě vyjímky děje vše, co jsme už mnohokrát viděli a rozhodně zajímavěji. Celé to na mě budí dojem, že někdo něco vytáh po dvaceti letech ze šuplíku a pak to natočil v současných reáliích. Každopádně je to přesně poplatné názvu i produkci páně Bonaventury, který tento druh filmů točí a vlastně mě to i docela bavilo. Jen jsem měl pořád pocit, že sleduju scény z jiných filmů poslepovaných do takové barevné pohádky. Každopádně Keaton palec nahoru!
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Americký zabiják by hrozně moc chtěl začít novou sérii ve stylu Jasona Bournea. Bohužel se mu to však daří velmi těžko. Začnu tím, že kdo viděl trailery může je brát jako sestřih best of. Kdo chce něco víc šeredně se spálí. Akčních scén se najde několik které jsou fajn- většinou jde o pěstní souboje na blízko které funguji dostatečně. Jakákoliv revoluční přestřelka ve filmu chybí. Nejlepší je závěrečný fight mezi Mitchem a Ghostem který v podstatě všechno vyvrcholí. Jakákoliv revoluce však chybí. Dylan O´Brien je fajn ale v podstatě mu chybí nějaké vyšší charizma a mnohem lepší je Taylor Kitsch jako záporák který se taky může více vyhrát. A nejlepší z obsazení je jasně mentor Michael Keaton který každý film zvedá výš. Občas je ten film až hrozně moc hloupý- Ať už tím jak funguje výcvik, jak se záporák dozvídá z ničeho nic věci jen tak vědět nemůže a závěrečná akční scéna s výbuchem je jedním jasným škubáním za vlasy. Hlavním problém, však vidím v tom, že mě vůbec nezajímalo co se na plátně děje. Ať už kohokoliv mučili či vraždili bylo by to prostě jedno. A když mi nesejde na tom co se ve filmu děje... něco je špatně. Není to špatný film ale vyloženě dokonalý není a to velmi. Což je škoda, protože potenciál byl.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
4
"Hej, koukej se mi do očí." - "Pardon." - "Pardon? Vypadám snad tvůj učitel z vejšky? Od teďka mě budeš oslovovat pane." Na tento akční film s Keatonem jsem se moc těšil. Po jeho shlédnutí jsem, ale zklamaný. Akční sekvence byli točené dost nudně, herci naprosto nezajímavý, a finále ve mně nic nezanechalo. Téma filmu bylo dobré, tak jsem si sliboval akční pecku, která nedorazila. Za Keatona si to 2 hvězdy zaslouží. Jinak mně to nějak moc nebralo, ale spíše uspávalo. - 40%.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
5
Film patří asi spíše do průměru než nějaký ten nadprůměr. Po akční stránce je film skvělý, ale příběhová linie mu prakticky chybí. Hlavní záporák si ve filmu moc nezahraje a ani neni nějaký těžký soupeř. Abych jen nekritizoval, tak musím pochválit kameru, která je opravdu skvělá a ten jediný zlom ve filmu, který jsem nečekal (lidé co film viděli pochopí po nápovědě "vana")
katie-raijin-bosek
katie-raijin-bosek
501 bodů
6
Úplně nevím, jak tento film komentovat. Má spád, souboje jsou povedené a Dylan O'Brien zapracoval na obličejové mimice. Ovšem příběh je předvídatelný, stejně tak zvraty. Skoro dvě hodiny jsou docela zbytečné.