Vice

67%
Vice

Dick Cheney je považován za jednoho z nejmocnějších a nejvlivnějších viceprezidentů v historii Spojených států. Svůj post zastával za prezidentování George W. Bushe od roku 2001 do roku 2009. Ještě předtím byl ale součástí administrativy prezidentů Richarda Nixona, Geralda Forda a George H. W. Bushe. Byl radikálním zastáncem války proti teroru a války v Iráku. Jednoho z nejmocnějších mužů světa hraje Christian Bale, který pro tuto roli opětovně prošel výjimečnou fyzickou proměnou.



Režie:
Scénář:

Recenze: Vice

Kinobox.cz
50%

Vice není projektem, který by bylo utrpení sledovat, jelikož jeho režisér má od přírody cit pro zábavný střih a ironické mapování skutečnosti. Jen zde svůj talent rozvinul zoufale špatnou cestou a plácá páté přes deváté, takže ve výsledku dostaneme všeho trochu (portrétu osobnosti a hutných osobních konfliktů, interního pohledu do politických soukolí, ironického zesměšňování) a zároveň všeho tak nějak příliš (plochých postav, rodinných klišé, metaforických prostřihů atd.).


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Velmi líný film, který hledá zkratky a výpustky právě v těch chvílích, kdy by mohl přinést něco zajímavého - a nejzajímavější je, jak okázale se tím chlubí. Zajímavý pokus udělat ze záporu klad. Co se týče Balea - přijde ještě někomu herecky zajímavý? Myslím, že už celkem dávno zaparkoval v kategorii nudných superherců, kteří za každou roli dostanou dvacet nominací na ceny, ale upřímně je každýmu dávno ukradený.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Herecky neskutečná pecka - od až parodického Carella po dokonale přesného Balea fakt lahůdka (ale kdo to ocení, že? Každý si bude pamatovat předkus Maleka a tím to pro loňský rok hasne). Ten McKayův skoro doku styl tady pořád ještě sedl, ale mám strach že to takhle asi donekonečna nepůjde. Btw některé nápady parádní (potitulková scéna, Plemons, Molina).
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Vice není projektem, který by bylo utrpení sledovat, jelikož jeho režisér má od přírody cit pro zábavný střih a ironické mapování skutečnosti. Jen zde svůj talent rozvinul zoufale špatnou cestou a plácá páté přes deváté, takže ve výsledku dostaneme všeho trochu (portrétu osobnosti a hutných osobních konfliktů, interního pohledu do politických soukolí, ironického zesměšňování) a zároveň všeho tak nějak příliš (plochých postav, rodinných klišé, metaforických prostřihů atd.). A dohromady to moc nefunguje, nerezonuje a nepodněcuje subjektivní názory. A to je zkrátka špatně, jakkoliv jsem se coby politicky nezasvěcený něco málo i dozvěděl.

Dodatečné informace

Původní název:
Vice (více)
  • USA Vice
  • USA Dick Cheney
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
76,07 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vice je dostupný s českým dabingem

Podobné