Čertoviny

56%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Pěkná pohádka, která jen dokazuje, že Zdenda Troška je právě v tomto žánru nejjistější. Příběhově velmi příjemné, herci vesměs dobří, ale hlavně nádherná kamera, která zachytila veškerou krásu naši zemičky. V tomto je Troška opravdový machr. Plus dávám i za Čertovinu, kterou jsem měl možnost navštívit a v tomto filmu převzala roli pekla.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Troska proste pohadky umi, to se musi nechat. Krasna jihoceska krajina, jednoduchy pribeh, povedene triky (zase zadna vysoka skola, ale slusne). Ale predevsim vyborny casting (Karel Dobry jako vladce pekel, Prachar a Benedict jako nepodareni certi); jenom toho Jaromira Noska coby Kubicu by leckdo ozelel, uz tech jeho nafoukancu bylo vic nez dost a pokazdy stejny, nuda.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Ať si kdo chce co chce říká, Zdeněk Troška ví, jak má vypadat pohádka. Na ČT by neuspěl. Jeho pohádky nejsou dostatečně unylé a nudné. Čertoviny mají příjemnou atmosféru, kvalitní herecké výkony, Hanička je pěkná, sympatická, písničky jsem si s chutí zazpívala. Jako vždy v Troškových pohádkách jsou skvělé i exteriéry. U Hlinska, kde se natáčelo, je vážně "po čertech" hezky! :-) A Karel Dobrý jako Lucifer nemá chybu. Též peklo se nadmíru povedlo, jen toho humoru mohlo být, pane Troško, trošku víc!! Když to srovnám třeba s Princeznou ze mlejna... Hlášky veškeré žádné. Jedině snad "Něco bleptneš a hned je z nás uhlí!"(čert Popelák v podání Jakuba Prachaře čertu Uhelákovi v podání Dominicka Benedikta.)
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
8
Krásná, milá, dobře obsazená pohádka. Ať si kdo chce co chce říká dle mého názoru tady posledních pár let nejlepší pohádky točí pan Troška (a Jirka Strach), viz Čertova nevěsta 2011 a tyto Čertoviny.
Terezie_Terez
Terezie_Terez
475 bodů
7.5
Velmi příjemná česká pohádka s krásným příběhem o čertech, který zaujme nejednoho diváka. Musím pochválit výkon Zdeňka Trošky, neboť jeho filmy po těch katastrofách úplně nepatří mezi top špičku Česka. Mě osobně příjemně překvapil. Obsazení je známé a stále výborné. Chválím.
stefan-ilko
22 bodů
7.5
Děj Hastrmana se odehrává v kapitolách, které se vztahují k lidovým obyčejům a přírodním cyklům. Začíná se "Smrtnou nedělí" a končí "Žní". Celým filmem prostupuje spor pohanství a křesťanské víry, zjitřených emocí a uměřenosti. Havelka kromě herců staví do jedné z hlavních rolí přírodu a český venkov. Často je nám na hony vzdálený, nicméně se zdá, že se touha po rituálech, pranostikách a zvycích našich předků vrací do obliby. Viz často obnovované masopusty a další společenské akce.
pepa-tomek
pepa-tomek
13 bodů
10
Mám moc rád čerty a peklo.Tato pohádka byla krásná.Moc se mi líbila.
luciinka-gaguska-gagalikova
12 bodů
10
Pěkna pohadka az do konce nejlepsi obsazeni hercu Líbila se mi akorat malo zaberu z pekla čertovina