Všechny prachy světa

66%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Je zajímavé jak dlouho takový kvalitní námět zůstal ležet ladem než po něm sáhl Ridley Scott. Tento příběh vycházející ze skutečných událostí si přímo říká o zfilmování. Po technické výborné a taktéž herecky. Nevím jaký byl v roli Johna Paula Gettyho Kevin Spacey,ale Christopher Plummer byl geniální a role mu sedla přesně na tělo. Osobně mi snímek přišel zdlouhavý a filmu tak chybělo pořádné tempo,které by diváka dokázalo strhnout. Každopádně za shlédnutí snímek rozhodně stojí a určitě dám šanci i seriálu Trust,který pojednává o tom samém.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Toporné dialogy, nudná klišé, mdlí herci, nevýrazné vyprávění. Film, který existuje jen proto, aby se u něj spalo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Dobrou půlku filmu jsem se docela ošíval. Wahlberg po tomhle bude zase za poleno, Plummer dost dobrý - ale o nic lepší než Sutherland v Trust.. Možná není fér to s touhle minisérií srovnávat, ale ta byla imho úplně někde jinde.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Ridleymu Scottovi už je 80 let. To není podmínka pro režisérskou stopku ale občas to znamená, že už režisér v sobě moc nemá. To se však nedalo říct právě o Ridleym který před 3 roky všem vytřel zrak Marťanem který byl prostě perfektní. Minulý rok trochu vše zchladil Vetřelcem: Covenant který většinu lidí zklamal (podotknu, že já si ho užil) a nyní se pokusil natočit něco trošku usedlejšího. Nějaký pokus o ty ceny. O ty Oscary. Film který měl dokázat, že stále dokáže natočit perfektní film který jede celou svou délku. A to Všechny prachy světa úplně nejsou.Filmu jsem věřil a po skandálech s původním dědou v podání Kevina Spaceyho ze kterého se přes noc stal sexuální hollywoodský predátor no. 1 jsem stále věřil, že to nejenom bude pecka ale, že Plummerovi sedí role víc než právě Spaceymu. A v tom jsem se nezmýlil. Ne, Spaceyho výkon v roli jsem neviděl a pravděpodobně nikdy neuvidím (pokud Ridley Scott náhodou nevydá nějaké ty bonusy) ale Plummer je v roli perfektní a tu Oscarovou nominaci si zaslouží. Jedině právě jedinou oscarovou nominaci kterou film má. A jiné nemá právě kvůli tomu, že kromě Plummera není zas tak o tolik stát. Je to škoda protože potenciál ten film má. Bohužel další fajn věc kterou je poradce v podání Marka Wahlberga je pro film zcela vymyšlená a po odečtení Plummera a Wahlberga už mi fakt nic nezbude. Ten film trvá 135 minut a příliš se párá v minulosti tedy ve flashbackách z mládí uneseného Paula a před tím zbohatnutí dědy Gettyho. Ty flashbacky jinak ztrácejí smysl v tom protože Plummer se do role ponoří tak, že ihned chápete o koho jde- Skrblíka který i přes miliardu dolarů odmítá co nejméně platit a hledá každý detail aby například co nejméně utratil na daních. Jakékoliv flashbacky a ukazování toho jaký je jsou tím pádem zbytečné. Z průměru který alespoň trochu zachraňuje závěrečná třetina ten film nevytáhne ani vždy snaživá Scottova režie V březnu dorazí minisérie Trust která se bude věnovat úplně stejnému tématu a ujme se jí Danny Boyle stojící třeba za Millionářem z Chatrče. Tady bych se nebál tvrdit, že to dopadne lépe jelikož Boyle bude mít více minut (či hodin!) na to aby dokázal snímek tak prodat. To Ridley Scott nedokázal ani za 135 minut. Ne opravdu, Ridleyho Scotta mám rád, je to talent ale tohle byl hodně velký krok vedle. Do dalších let zdar a sílu, ještě na to určitě máš Ridley!
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Možná nejvíc zaměnitelný film Ridleyho Scotta, kterému navíc jeho přítomnost moc nepomáhá, moč i dost ubližuje. Jako režisér dokáže filmu nabídnout hodně, ale vůbec ne těžit z osobních rovin konfliktu a přízemnosti celé události.. Rozdělenou rodinu Gettyů se pokouší spojit tragická událost únosu jednoho z jejich nejmladších členů Johna, kterého velmi cíleně unesla organizovaná skupina doufajíc, že příjmení Getty má nějakou cenu.. Všechny prachy světa mají skvostný casting, který drží jak zoufalá matka Michelle Williams, tak citově odtažitý veterán Christopher Plummer (který mi teda do role sedí mnohem víc než vyškrtnutý Kevin Spacey). Jenže rozpracovávají tragicky banální příběh, jaký ve filmografii Scotta kompletně zapadne.. Od začátku se snímek drží v žánrových vodách a ani na chvíli z nich nevyjde, i proto jde o solidně odvedenou rutinu, která vyloženě nevyvolává moc emocí, ale o nic slabšího taky nejde. Jako cvičení na dynamičtější, hravější a propracovanější Klan Gucci ale splnilo svůj účel. 60%
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
8
Velmi silný příběh podle skutečných událostí. Nejhorší záporák, kterého jsem snad kdy viděla, kam se hrabou americké blockblustery. "I kdybyste měl všechny prachy světa, vždy budete ubožák". (Asi to není tentokrát úplně přesná citace, každopádně nejsilnější myšlenka filmu). Nejvíce mě zaujal boj zoufalé matky o život syna proti či spíše navzdory hamižnému nelidskému ubožákovi.