Henryho deník

67%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Dost jsem se těšil, přece jenom jde o film, o jehož neschopnosti komunikovat s divákem se píšou a natáčejí celé eseje - na selhání Colina Trevorrowa (které je takřka veřejným konsenzem) je zřejmě něco fascinujícího, vzhledem k tomu, kolik prostoru mu lidé věnovali. Ale moje zjištění je veskrze pozitivní. Úplně chápu, kde vzniká disonance. Podivně a nepřesvědčivě profilované postavy, brutální dějové skoky, které by vyžadovaly přeskočení do jiného žánru, aniž by to však film jakkoliv akcentoval, struktura neodpovídající klasickému aktovému plánu ani ne tak absencí aktů, jako spíš jejich disharmonií. Jde o scénář přepisovaný dvacet let a je to poznat. Asi je dobře, že jsem celkem věděl, co a proč je filmu vytýkáno, tak jsem se na to mohl připravit. Nikdy bych nikomu nevytýkal tenhle film vysmát a odmítnout - dává to až moc velký smysl, ten film je bizarní a jen velmi těžko uchopitelný. Ale z jiného úhlu pohledu to je nejzajímavější možná podívaná.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Je vidět že u Jurského světa asi opravdu hodně dohlížel Spielberg. Trevorrovůw nový film je totiž celkem solidní katastrofa a v podstatě jediný co ho jakkoliv zachraňuje je stále úžasná Naomi Watts a šikovní dětští herci především Jaden Lieberher a Jacob Tremblay. Scénář, režie a uchopení snímku které se nedokáže úplně uchopit ale geniálně kazí zážitek. Jurský svět je pořád v mé TOP 10 nejoblíbenějšíčh filmů, avšak tohle je v prozatimní TOP 10 nejhorších filmů roku. A nakonec jsem rád, že Trevorrow Star Wars 9 dělat nebude...
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
strasne divny film (ktoreho scenar bol napisany pred 20 rokmy), kde dieta-genius naplanuje chladnokrvnu vrazdu suseda ktory sexualne zneuziva svoju nevlastnu dceru a na vykonanie tohto cinu prinuti svoju mamu. znie to strasne divno ale taky je cely film. tazko zaraditelny a divny (to nemyslim ako pochvalu). ja som sa vacsinu casu nudil a neveriacky krutil hlavou...
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Opět nemůžu bez spoileru !!!, abych ten film i sama pro sebe nějak zhodnotila, takže - čekala jsem podle popisu film, kde chytrý a předčasně vyspělý syn matky, která se na něj spoléhá skoro jako na manžela (Naomi Watts), se bude pokoušet geniálním plánem zachránit svoji krásnou sousedku, kterou zneužívá její nevlastní otec. Jenže Henry uprostřed filmu zemře a přenechá tento úkol prostřednictvím deníku své matce v podstatě s tím, aby Christině pomohla a taky aby se tím plánováním úkladné vraždy trochu zabavila ve svém žalu - a ona to po pár protestech opravdu začne realizovat (jako really?!) Sorry, ale tohle si prostě nedokážu představit. Scény, kdy se sluchátky v uších, do kterých promlouvá z kazety její mrtvý syn a radí jí, jak si pořídit ultramoderní pušku, jsou sice jistým způsobem dojemné, ale strašně neuvěřitelné (uvěřitelnosti asi mělo přidat to, že matka ještě za synova života hrozně pařila střílečské videohry, jenže ona působila nedůvěryhodně i s tou videokonzolí). Na konci se sice vzpamatovala a všechno stejně dopadlo tak, jak mělo. Ale nevím, stejně by mě víc bavilo, kdyby Henry neumřel a vymyslel nějaký geniálnější plán (jak třeba na zlotřilého nevlastního otce ušít nějakou boudu tak, aby ho zabásli stejně). Hodně podivnou roli tam měl Lee Pace coby neurolog, který se snažil nevím o co, ale vypadalo to, skoro jako by balil matku dítěte, které se mu nepodařilo zachránit. A za mě škoda promarněné role Maddie Ziegler, kterou bych od doby, kdy se Siou natočila videoklipy jako Chandelier, trochu povyrostla a je z ní už pěkná slečna. Ale tady má jako zneužívaná dívka jen pár vět a zřejmě byla obsazena hlavně proto, aby v rozhodující chvíli odtančila strhující školní vystoupení.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
4
Prvej polovici filmu by som dal štyri hviezdičky. Potom sa všetko začína rúcať. Tragédiu matky, ktorá prišla o syna nielenže Naomi Watts nevie zahrať, ale aj bizarný scenár tomu nedáva veľké šance.