Až na dno

57%
Až na dno

Když se v Normandii během pobytu u moře britský tajný agent James náhodně na pláži setká s podmořskou bioložkou Danielle, jejich cesty se na chvíli spojí a vytvoří se mezi nimi silné pouto. Čas jejich sblížení je však limitován právě a pouze jen na těchto pár dnů na poklidném francouzském pobřeží. Po nich přichází čas odloučení s nejistotou možného příštího setkání. John odjíždí do východní Afriky na nebezpečnou misi namířenou proti islamistickým teroristům. Danielle vyplouvá na výzkumné lodi opačným směrem a připravuje se na riskantní sestup na dno Grónského moře. James se ocitá v zajetí džihádistů, kteří jej drží v nelidských podmínkách. Danielle se zase stává dobrovolným vězněm omezeného prostoru výzkumné lodi a podmořské ponorky. Oba sice ve zcela odlišných ale něčím si i zvláštně podobných situacích čerpají sílu ze vzpomínek na prožité společné chvíle a v nich zrozeného citu. James i Danielle se ocitají v temných hlubinách, kde je těžko někdo dokáže najít a zachránit. (Cinemart)




Recenze: Až na dno

Kinobox.cz
50%

Pro koho film je? Pro intelektuály ve věku 15-20 let, kteří neviděli starší filmy od Wima Winderse. Pro romantiky, pro které je romance a láska nadevše. Pro obdivovatele Alicie Vikander nebo Jamese McAvoye. Pro ty, kteří stále ještě fandí Wimu Windersovi a chtějí vidět jeho nejlepší film za poslední dekádu.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Film, o kterém nejde říct nic jiného, než že asi existuje. Unylá manýra podceňující diváky tak moc, že každá vnitřní myšlenka musí být verbalizována hrdiny i ve chvílích, kdy nemají s kým mluvit, tak prostě své pocity říkají sami sobě. 50 %
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Tento film měl Wenders snad natočit pod pseudonymem, aby nedejbože neurazil všechny cinefily a samozvané pisálky. S hrůzou jsem ten zavrhl po přečtení recenzí, abych zjistil, že ten film není vůbec špatný. Herecky je to samozřejmě naprostá extraliga - Vikander, McAvoy, Kateb a k tomu neošizená filmová výprava. Na melancholický večer se sklenkou červeného a chytrou slečnou je to docela fajn tip.
petr-hnyk
1 542 bodů
8
Tento film budete, buď milovat nebo nenávidět. Podle toho jestli máte rádi ostatní Wendersovi filmy plné dlouhých filozofických promluv. K tomu porce nádherných romantických záběrů. Nejvíc mne ale u filmu dostal výběr hlavních hrdinů - tak výbornou chemii mezi hlavními postavami má dne málokterý film. P. S. James McAvoy by byl ideální kandidát na příštího Jamese Bonda.

Dodatečné informace

Původní název:
Submergence (více)
  • Německo Až na dno
  • Německo Submergence
Premiéra v ČR:
26. 4. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Německo, Francie, Španělsko, USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Čeština:
Až na dno je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch