Špión, který mi dal kopačky

61%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Zdejší recenze koukám nejsou nic moc,ale já se teda bavil přímo královsky. To co tyhle dvě děvčata předváděly napříč Evropou se jen tak nevidí. Zápletka je sice okoukaná a závěr nepřekvapí,ale je zde i spousta scén,které si jdou svou vlastní cestou (honička ve Vídni) a v celkovém vyznění,tak musím snímek hodnotit velmi kladně. PS: Navíc mám slabost pro Milu Kunis.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Snímek 'Špion, který mě vyhodil', jak zní v doslovném překladu originální název, v podstatě nepřináší nic nového. Nejedná se o nic jiného, než o akční zábavnou jízdu subžánru buddy movie a to se vším všudy. Tentokrát jízda ryze dámská a to napříč Evropou, kde není vynechána ani Praha, přinášející plnohodnotnou etudu bláznivin, akce a hlavně plnohodnotnou filmovou zábavu. Nakonec, proč by nemohli pobavit dvě Američanky v ulicích Prahy orientující pomocí mapy zoologické zahrady. Vyřčené hlášky prostě stojí za to. Námět je také zcela jednoduchý a dle nejednou použité šablony poměrně známý. Audrey zjistí, že její přítel je špion a souhrou náhodných událostí se s poměrně výřečnou kamarádkou Morgan ocitne v Evropě na útěku se zabijáky v patách. Nic víc, nic víc. Z námětu však toho bylo vyždímáno dost na to, aby snímek plně přinesl divácké filmové uspokojení. Už na samém začátku nás tvůrci povzbuzují sice kratší, ale za to údernou, akcí, takže nelze u toho zvědavostí nesetrvat. Atmosféra je spíše komiksová, ale to na věci nic nemění. Po celou stopáž se udržuje švih, elán a jak se pro zjednodušení říká, chuť do života. Po delší době ženské buddy movie, které se v rámci ryze filmové zábavy povedlo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Asi nejlepší na tomhle fillmu je to trefování do evropské kultury a lidí obecně (tyhle staré hity v evropě hrají pořád), ale jinak dost slabá špionská komedie. Z části za to u mě může dost nevýrazné herecké duo, z části taky dost podivný scénář.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Nečekaná sranda. Je to samozřejmě naprostá ptákovina, ale absolutně se netváří, že by byla cokoli jiného. Ve filmu je opravdu hodně povedených vtipů. Mila Kunis je báječná a Kate McKinnon je přesně to, co od ní čekáme, naprosto over the top. Uznávám, že někdo to nemusí, ale dobrá oddechovka.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
nie je to tak hrozne ako som sa obaval, ale ze by som sa pritom valal smiechom tak to tiez nie...
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
6
Brno. Hl.n
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
6
Akční komedie, které předávám čestnou cenu za nejotravnějšího sidekicka za posledních několik let. Zlatej Jar Jar Binks. The Spy Who Dumped Me (neplést si s filmem The Spy Who Shagged Me (Špion, který mě vojel), to je jiná psina), do sebe kombinuje prvky akce, špionáže a komedie, přičemž v jedné z nich docela dost dobře exceluje, zatímco ve zbývajících dvou je na prd. Po stránce komediální je to zoufalství. Přehršle trapných fórů, kterým kraluje zejména nejlepší kámoška hlavní hrdinky, která připomíná extrémně afektovaného studenta činoherního herectví na DAMU. (Jeden z hlavních důvodů, proč si tam nikdy nepodám přihlášku.) Film ale opravdu velice překvapil svými akčními sekvencemi, které jsou popravdě na dost slušné úrovni. Ať už se jednalo o bitky či honičky, člověk má opravdu chvilku pocit, jako by se díval na nějakého Jasona Bourna nebo Mission:Impossoble. Kdyby film tolik netajtrdlíkoval, možná bych přidal i hvězdičku navíc.
lukasopicasso
lukasopicasso
890 bodů
7
Ten film nedává zaboha žádný smysl a má skutečně tolik děr, že mi z toho často šla hlava kolem. Pokud ale vypnete mozek a překousnete divoké kreace Kate McKinnon, tak je to v rámci možností docela fajn zábava, která překvapivě exceluje v nářezových akčních scénách a trochu pokulhává v humoru. Avšak ten je v určitých momentech tak absurdní a mimo, až je vtipný. Mila to má tedy tentokrát za slabší 4*, protože jsem se bavil o poznání více než u tragických Matek na tahu. 7/10
sarousek
49 bodů
7.5
Skvělý, skvělý a ještě jednou skvělý! Bavila jsem se od začátku až do konce. Obě hlavní herečky mám ráda a spolu byly naprosto perfektní. Moc se mi líbilo, že se nenatáčelo jen na jednom místě, hlavně část odehrávající se v Praze mile překvapila. Akce, humorné scény i hlášky, trocha romantiky, příjemní herci..já jsem naprosto spokojená. :-)