Naprostí cizinci

80%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Originální příběh party přátel, aneb jak může jedna hra na důvěru zničit přátelství, manželství, život. Už od chvíle, kdy hra začala se začal v místnosti vznášet nedůvěřivý duch a začala houstnout atmosféra. Bylo jasné, co se stane, a závěr mě úplně neuchvátil.. celkově je to hezký film - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Skvělý námět - umím si představit, že Skandinávci by z toho udělali sžíraví psychothriller. Takhle je z toho jen rodinná komedie, která nevyeskaluje tak, jak jsem doufal. Respektive vyeskaluje ad absurdum, kdy se toho děje zbytečně moc najednou, místo aby se rozvinula jedna dvě silné situace. A postavy začnou říkat velké teze, aby bylo jasné, o čem to bylo. Přesto to představuje několik chytrých momentů, které přesahují pouhou hodnotu gagu, takže to nebyla ztráta času. Co do provedení snad jen příšerná práce s hudbou, ta návodnost mě i v tom zaskočila. Ale jinak asi hlavně slušná drama-komedie s neproměněným potenciálem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Italská konverzačka stojící na jednoduchém nápadu. Místy sice trochu až moc vyhrocené, naštěstí to silný a chytrý závěr srovnal.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Co jsme dříve ukrývali v šuplících, ukrýváme nyní v mobilních telefonech. Ale co kdyby se všechno, co se objeví na jejich displeji, muselo přečíst nahlas? Co kdyby každý hovor mohli slovo od slova slyšet i lidé kolem vás? Této výzvě čelí skupina sedmi přátel, kteří se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo, kdyby se nezrodil zdánlivě neškodný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet vše, co na ně přijde. Z nevinně vypadající hry se postupně stává dramatická slovní přestřelka plná tajností a klamů. Každá z postav totiž v průběhu hry přizná a přinutí odhalit tajemství, ze kterého vyjde najevo, že jsou pro sebe naprostí cizinci. Italské komedie o lžích, tajnostech a nevěře se stala hitem v mnoha zemích. A už se dočkala i čínského remakeu s čínskými herci.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Předně musím upozornit, že německou adaptaci jsem viděl dříve a tam ty herce mám daleko více nasledované, a tak je to pro mě o stupínek výš. Ten koncept je prostě geniální! A krásně vidím, které prvky film spojují. Příběhově je to stejný, ale jak jsou Italové horkokrevnější tak ten film má takový svůj náboj a celé je to takové dynamičtější a nutno uznat, že v těch nejdramatičtějších chvílích, kdy dojde k nějakému odhalení je to režijně odvedeno až mistrovsky, jakým způsobem se tady pracuje s ozvučením je ještě prostě o levely výše! V těch situacích, které dostávají postavy do kolen, tak je to daleko více procítěnější. Bohužel to vidím až jako druhé, takže Vám netrvá dlouho si přiřadit ty postavy k předloze a už víte, co se stane.. Ale díky té režii mi to nevadí. Jsem překvapen, jak dobře to funguje i "na druhé koleji". 85%
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Nefunguje to dobře, protože to působí těžce vykonstruovaně. Jsou to přátelé, ale taky to jsou těžcí falešníci a vymrdanci, jejichž přátelství není zcela zdravé. Psychologický obrat: "Když nemáš co skrývat, tak mě nech nahlédnout do svého mobilu!" by se mi žádný blízký, který by mi věřil neodvážil říci. Už jenom z principu bych na to nepřistoupil, přičemž bych s klidem mohl. Dle mého má člověk právo na určitou míru soukromí i před těmi nejbližšími. A kdybych se vystavoval riziku odhalení nevěry a věděl o tom, tak bych se snažil tomu předejít. Například by šlo říci, že mě to může uvést do situace, kde bydu muset vysvětlovat nějakou nepříliš důležitou trapnost, při níž se stejně ocitnu pod soudem, což by mi bylo nepříjemný a dnes bych si rád užil pěkný večer s přáteli a nezanášel do dnešního večera nějaký prvek potencionální nepohody. Věřím, že by tento postoj sdílel každý. Navíc je nevěrohodné, že 6 ze 7 lidí se takto podvádí, ačkoliv jsou celoživotními přáteli. Samotné rozhovory a vedení konverzace mi bylo spíše nepříjemné. Nic moc. Nedokonalé téma, které bude dřít spolu s tím, jak poroste snaha o dramatičnost.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
7
Když si chcete hrát na pravdu, dozvíte se pravdu. Je proto naprosto jasné, čemu budou účastníci té večeře čelit. Jde jen o to, kolik toho na každého z nich vyplave Sympaticky rozehrané, dobře zpracovaná lidská stránka a způsob, jakým se svými zjištěnými vyrovnávají. Jeden docela povedený coming out, byť možná až zbytečně patetický. I přes slušně rozehrané dramatické chvíli, konec se zmatní do neurčité zprávy, hlavně že jsme do zvládli, drahoušku. Škoda, že závěr není víc vygradovaný.
Lucyen
Lucyen
919 bodů
9
Začátek byl poněkud rozpačitý, ale s večeří se film dost rozjel. Hra na pravdu bývá zajímavá, ale ještě zajímavější bývá hra s "otevřeným" telefonem, kde si většina z nás žije svůj život, někdy životy. Zamotané to bylo dost, hodně lidí se dozvědělo hodně o sobě i ostatních.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9
Zdánlivě nevinná hra se stane nebezpečnou.... aneb jak to dopadne, když se s kamarády a partnery podělíte o své "mobilní soukromí". Vysoce aktuální téma, velmi doporučuji.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
8.5
Po nějaké době opět velmi zajímavé italské konverzační drama několika téměř bezproblémových manželských párů a přátel z dětství. Jak pevné je však toto přátelství proti zcela nevinné hře při snaze skrýt to, co mělo zůstat skryté. Opravdu velmi zajímavý snímek na téma, co by, kdyby ... Který konec si vyberete a kterému dáte přednost. Je lepší vědět či zůstat ve sladké nevědomosti :o)