Black Butterfly

60%
Black Butterfly

Scenárista Paul (Antonio Banderas) trpí nedostatkem inspirace. Když do jeho života nečekaně zasáhne tulák (Rhys Meyers), vítá to jako zpestření a pozve ho k sobě domů. V médiích se záhy objeví zpráva o tajemném vrahovi v okolí. Může jim být tulák?




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Když spisovatel píše někde na samotě knihu, nemá nápady a u přemýšlení usne, začnou se dít věci vskutku nevídané. Takhle to nějak vypadá když se řekne, že tvůrce políbila Můza? Rozvine se událost, která svým postupným vývojem čím dál víc překvapuje. Objeví se muž, který se spisovatelem rozehraje podivnou hru v rámci inspirace jeho příběhu. Ale je to skutečně hra anebo fakt? Psychologický ráz jednotlivce přichází do popředí, což vede ke zvědavosti, kdo z koho. Vývoj kupodivu nepředvídatelného děje jde svým přirozeným tempem kupředu a každou další minutou nabírá na intenzitě. Nějakého to napětí se sice vyskytuje, ale nějak tomu pořád chybí atmosféra. Každopádně výkon Antonia Banderase snímek hodně vyzdvihuje.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
5
Klasické setkání s cizincem, které se může a nemusí změnit v něco strašného. Poměrně zajimavý thriller s Antoniem Banderasem v hlavní roli a tajemným Jonathanem Rhys Meyersem, přestože je příběh poměrně jednoduchý, místy spíše hloupý, ke konci rychle nabírá na obrátkách a nastane i skvělý zvrat, který je však totálně zabit posledními asi 30 sekundami filmu, které mě strašně zklamaly a prostě tam nemělý být.


Dodatečné informace

Původní název:
Black Butterfly (více)
  • USA Black Butterfly
Země původu:
USA
Čeština:
Black Butterfly je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch