Manžel na zkoušku

63%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
4.5
Nepříliš zdařilý genderově obrácený pendant staršího snímku Přes palubu - ve kterém to ovšem mezi Zlatuškou Hawnovou a Kurtem Russelem nádherně jiskřilo. Anna Faris se snaží napodobovat Goldie vzhledově, ale herecky to nejde a nejde ... Originál je prostě lepší.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Nenechte se zmást: Pod zavádějícím českým distribučním názvem se schovává předělávka komedie Přes palubu z roku 1987, ve které tehdy zářili Kurt Russell a Goldie Hawn. V té chudý tesař Rusell využije ztráty paměti bohaté pipky v podání Goldie Hawn aby se mu starala o domácnost. Hollywoodu ale asi definitivně došli nápady a tak je tu po 32 letech nová verze ve kterých se pohlaví prohodí. Žijeme v roce 2018 plné Girl Power a silných žen takže na co bude žena dělat služku? To radši využije ztráty paměti boháče a udělá z něho pracovitého otce. Z trailerů to dost možná mohlo vypadat na sebevraždu, ve skutečnosti ale o takové peklo nejde. Kurt Russell a Goldie Hawn jsou definitivně pryč (ve filmu jsem si postřehl jednoho odkazu k originálnímu filmu) avšak Anna Farris a Eugenio Derbez jsou naštěstí fajn náhrady. Originál poté točil Garry Marshall (nechť je mu země lehká, Pretty Woman je pořád pecka) a teď točí filmoví debutanti Bob Fisher a Rob Greenberg, kteří mají zkušenosti jenom ze seriálů. To ale nevadí. Manžel na zkoušku sice možná nebude nová komediální klasika, rozhodně ale působí jako oukey podívaná na vypnutí mozku. Leonardo, který přijde o paměť je navíc mexického původu, takže se občas dočkáme scén kdy se vymytý Leonardo baví s mexickou komunitou a o tom jak je Amerika tvrdá země a rozhodně ne prvoplánovou zemí snů. Taková zápletka do komedie v době kdy Trump pálí do všech stran je rozhodně zajímavá volba. Problém je možná tak jenom s gagy. Je tam několik povedených gagů u kterých se divák zasměje, zároveň se ale objeví i spoustu takových u kterých se objeví buďto pouze úšklebek a nebo rovnou vůbec nic. Nejzajímavější je tak na filmu to jak se Leonardo postupně mění v dokonalého rodinného muže. Jakmile ale dojde k tomu, že je z Leonarda opravdu vážený otec rodiny, jaksi se ztratí tempo a přijde trošku pomalejší závěr, který se táhne až moc. Na druhou stranu mohlo být po trailerech hůř a tak jsme dostali alespoň oukey komediální blbinu, která jednou v televizi za čas neurazí. Avšak takový vztah k předělávce mám, protože ani původní film příliš často nevyhledávám takže...
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Třicet let starý remake Přes palubu neznám, a ani nemám v nejbližší době zájem se kouknout.. jinak nevymluvíš se na fakt, že jde zase o tuctovou romantickou komedii s tuctovou zápletku, že si někdo natrh kebuli a ztratil paměť. Anna Faris, která si svoji pověst nevybere, stejně tak jak Sylvester Stallone, když začínal tenkrát v pornu. Děsný biják spolu s Diktátorem, zaplétá síť s remakem Overboard. Eugenio Derbez, mexické koště, které si pro jednou nezahrálo v nějaké venezuelské telenovele.. Pohádka o tom, jak chozé k lopatě přišel. Pokud nejste silná feministka a aktivistka, může vás to bavit. Nevím o jak moc je lepší originál, když podotýkám jsem neměl štěstí ho ještě vidět. Tohle mě z nějakého důvodu bavilo a beru to jako dobrou oddychovku, která sice kypí romantickýma klišé a trapných ftípků.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Takhle příjemný a pozitivní film jsem už dlouho neviděl. Líbilo se mi to moc a všichni herci byli skvělí. Několikrát jsem se taky z plna hrdla zasmál. Rozhodně všem doporučuji. Stojí za zhlédnutí.
Terezie_Terez
Terezie_Terez
475 bodů
7.5
Krásný americký snímek o štěstí v neštěstí. Jak by mohla uklízečka přijít k luxusnímu životu? Nevíte? Stačí zařídit, ať si váš šéfík miliardář myslí, že ve skutečnosti není jen povrchní trouba, ale i manžel a otec. Snímek byl velmi dobře vytvořený, vtipný a jsem s prací tvůrců spokojena.
Lady Di
Lady Di
369 bodů
10
Nyní je tento snímek jeden z mých oblíbených. Je to romantická komedie a je skvěle napsaná a zahraná. Vím, že jde tak trošku o remake, ale tohle je tak o sto procent lepší. Film je zábavný a skvěle to funguje. Spíš takový oddechový. Můžu jen doporučit. Nasmála jsem se a moc jsem si sledování filmu užila.
Morra
235 bodů
6.5
Originál je super a jsem rád, že si z něj tvůrci vzali jen ty kladné věci.Eugenio je navíc mega sympaťák a Anna ho dobře doplňuje. Snímku nechybí spousta zábavných míst, ale na druhou stranu i spousta trapných a zbytečných míst. Jako celek to však dobře funguje.
JanM
JanM
153 bodů
8
Eugenio Derbez je můj oblíbenec a na tento film jsem se vyloženě těšil. Samozřejmě znám i Přes palubu,ale to mi nijak nebránilo v tom si film užít. Navíc se mi líbilo,že se tvůrci nesnažili původní film ignorovat,ale spíše je propojit. Nasmál jsem se až až a to od komedie preferuji především,takže super.
Matyna
Matyna
47 bodů
1
Moc se mi to nelíbí. Film Přes palubu s Goldie Hawnovou a Kurtem Russellem byl mnohem lepší a vtipnější. Anna Faris jen "kulí oči", Longoria se bojí, aby náhodou kamera nezabrala jejich pár kilo navíc a Derbez se jen šklebí. Nic co by pobavilo, jsem za celý film nenašla.