Nicota

57%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Jedné noci zástupce šerifa přiveze do nemocnice zraněného muže a netrvá dlouho a začnou se tam dít věci vskutku podivné. Krásná filmová vzpomínka na sedmdesátá a hlavně osmdesátá léta, kdy vzniklo přehršel takovýchto hororových snímků právě odehrávající se v nějaké budově, ať šlo o cokoliv. Nemocnice, policejní stanice, obchodní centrum, prostě kdekoliv. Scénáristé a režiséři v jedné osobě Jeremy Gillespie a Steven Kostanski jakoby tímto svým počinem oné době vzdali holt. Už na začátku máme motiv ze snímku ´Přepadení 13. okrsku (1976). Ano, je to scéna příchodu do nemocnice, před kterou okamžitě někdo stojí v hábitech a netrvá dlouho a začne útok. Ve vzpomínaném snímku se jedná o příchod na policejní stanici s vězni, před kterým okamžitě stojí ozbrojení chlapi, kteří zaútočí. A můžeme pokračovat dál. Máme tu motivy ze snímků ´Vládce temnot´ (1987), Re-Animátor (1985), Hellraiser (1987), snad i ´Dům u hřbitova´ (1981), a mnoho dalších. Přívětivé na celém tomto projektu také je, že se použila stará triková škola, takže masky, kulisy a vizuální efekty byly vytvořeny bez současného CGI. Ano, skutečný latex a umělá krev. Tohle prostě v dnešní době nejde jen tak okecat, to se prostě musí vidět. Scénáristicky sice krapet vyzněl dějový guláš, ale atmosféra je tak hustá a obzvlášť v druhé polovině příběhu děsivá, že se může někdo přistihnout, jak si během sledování kouše nehty. A to je samozřejmě vývoj děje předvídatelný. ´Nicota´ je tedy přívětivý krvavý a vcelku i sympatický hororový počin vzpomínající na hororové klasiky režisérů od Carpentera přes Bakera až po Fulciho.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Podobně jako u Don't Knock Twice popová nálož hororových motivů, ale tentokrát za mě bez charismatu, bez zajímavých nápadů, jen rutinní a očekávatelné jak dějově, tak řemeslně, což je u hororu nakonec vždycky to nejhorší.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
První třetina (polovina) ještě docela dobrá, pak už těch kravin bylo i na mě moc. Atmosféru to ale rozhodně má, jen tu těch žánrů prostě bylo až příliš.
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Další naprosto zbytečný a prázdný snímek který není ani pokusem o kanadský žertík v rámci žánru. Scénaristická nicota postavená výlučně na vykrádačce jiných filmů od Mlhy, přes Mumii , Vetřelce ,Akta X a řady dalších, nejeví ani sebemenší snahu o nějaký vlastní příběh.Nesympatické herecké obsazení jde ruku v ruce s amatérskou kamerou a trapnými filmovými triky,natočeno v nějaké zablešené díře budovy pře demolicí..Jediným malým pozitivem je fakt, že "režisér" je konzument lysohlávek ale i přes tento handicap dokázal oblbnout nějakého extravagantního milionáře aby mu odevzdal své měsíční kapesné a "investoval" do tohoto škváru nějaký peníz.Hrůza a děs je ve zjištění,že "tvůrci" tohoto ,mohou volně chodit po našem světě bez svěrací kazajky.