Smrtelné stroje

58%
Smrtelné stroje

Tisíciletí poté, co většina země byla zničena, se civilizace přizpůsobila novému životu. Gigantická pojízdná města se toulají světem a kvůli zdrojům pronásledují menší městečka. Tom Natsworthy, obyvatel putujícího Londýna, narazí na uprchlici Hester Shawová a nakonec musí bojovat i o svůj život. Protikladné strany se musí spojit dohromady a vytvořit velmi nepravděpodobné spojenectví, které může změnit budoucnost. (Cinemart)




Recenze: Smrtelné stroje

Kinobox.cz
50%

Smrtelné stroje nejsou dobrý film v obvyklém smyslu těch slov, ale je docela příjemné se na něj koukat, protože dost často nevěříte svým očím (v obou smyslech těch slov). Některé scény jsou vizuálně úžasné. Jiné jsou úplně absurdně nefungující. Všechny jsou vykradené z různých slavných předloh.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Velká škoda,že si Jackson svůj vysněný projekt nemohl natočit sám. Věřím,že by to nakonec celé dopadlo mnohem lépe. Z producentského dohledu toho asi moc nezmohl a možná i proto po stránce vyprávění film dost skřípe. Vizuální stránka je perfektní a jde na ní vidět,že jí tvořili mistři svého oboru. To platí i o hudbě,která místy dala vzpomenout na LoRda a Hobbita. Knihu jsem nečetl,tak nevím jak moc se film od ní vzdálil,ale mne ten děj prostě příliš neoslnil. Přesto si myslím,že je film trochu lepší než píšou někteří recenzenti.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Tak vysoký potenciál a zřejmě i vysoký rozpočet a snaha technického týmu a takové dějové béčko se z toho vyklube. Zajímavá předloha, ale filmu chybí intro, které by člověka více vtáhlo do situace, kdy se lidstvo uchýlí bůhvíproč k životu v pojízdných monstrózních městech. Poté už přichází klasika béčkových filmů, hrdinka je klíčem ke spáse, odpočítávání zkázy, záchrana vždy v poslední vteřině. Zajímavý robozabiják připomínající terminátora, který také vůbec nedostal šanci představit se.. jak vzniknul?. Prostě hodně věcí špatně. Film má i ale dost dobrých akčních pasáží, takže.. 60%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
6
Před stovkami let zničila katastrofa téměř celé lidské pokolení. Planeta je naprosto zdevastovaná. Skládá se pouze z obrovské stepi, ve které se několik přeživších přizpůsobilo. Jejich obrovská města nyní cestují po planetě kvůli hledání přírodních zdrojů a pohlcují ty menší. Jedním z takových měst je Londýn, pohybující se za pomoci ohromných pásů jako živoucí monstrum. Producent Peter Jackson na vizuální efekty najal stejnou partu, která mu pracovala už na projektech ´Pán prstenů´, ´Hobit´, či ´King Kong´, takže se naskytuje slibná podívaná. Postapokalyptický svět a v ní mladá dáma snažící se o pomstu. Námětově jistý stereotyp, který už tímto odvrací divákovu tvář. Je to prostě všechno na jedno brdo. Jen se střídají prostředí a nic víc. Dvouhodinová stopáž tak spíše evokuje k protahování  či natahování něčeho a ničeho. Fanoušky tzv. steampunků by ale snímek oslovit mohl. Vyniká především svou vizuální přitažlivostí. Města na obrovských pásech požírající jako sekačky ty menší, na kterých jsou domy připomínající viktoriánskou éru. Fungující společnost nepoužívá laserové zbraně, jak jinak bývá obvyklé, ale zůstává takřka v technologické minulosti. Kromě nádherných měst jsou zde působivé létající stroje, lidé s kybernetikou a všemi ostatními aspekty žánru. Ale tím to bohužel končí. Příběh x-krát viděný na různé způsoby prostě už tak neoslní. Protože se jedná o první díl tetralogie autora původní knihy Philipa Reveese, uvidíme, jestli se Peter Jackson rozhodně pro pokračování. Ale jo, stálo by to za to, ale s daleko pevnějším scénářem.

Dodatečné informace

Původní název:
Mortal Engines (více)
  • USA Smrtelné stroje
  • USA Mortal Engines
  • USA Smrteľné nástroje
Premiéra v ČR:
6. 12. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Nový Zéland
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
100 mil. USD
Tržby:
83,87 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Smrtelné stroje je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch