Blok 99

78%
Blok 99
Když bývalý boxer Bradley přijde o práci a začne se mu rozpadat manželství, rozhodne se pro razantní řešení: bude prodávat drogy. Situace se postupně zlepšuje, ale pak se Bradley dostane do přestřelky a skončí ve vězení. Tady, zahnaný do kouta, udělá vše, aby přežil a ochránil své blízké. Blok 99 je drsně osobitá vize podsvětí, v níž násilí a krutost nabývají nových rozměrů. (Febiofest)



Recenze: Blok 99

Kinobox.cz
80%

Zahler je v dost nevděčné pozici, jeho filmy jsou chválené, ale kvůli špatnému marketingu vždy v kinech jen prošumí a zaplatit se musí převážně z DVD a Blu-Ray. Zahlera to ale netrápí, protože díky malým rozpočtům si může dělat co chce a jak chce. Pokud máte pro podobný druh drsnější podívané slabost a Blok 99 jste neviděli, určitě to napravte.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9.5
Tak zde musím s hodnocením až k samotnému vrcholu. Brawl in Cell Block 99 je jeden z nejlepších snímků co jsem v poslední době viděl. Ač jsem na S. Craig Zahlera po snímku Skalp a kosti trochu zanevřel,tak teď se mu hluboce omlouvám. Něco tak chlapského už bylo dlouho potřeba a navíc je tento film prvotřídním přírůstkem do žánru - vězeňských - snímků. Vince Vaughn je v hlavní roli dokonalý a jeho výkon by byl klidně hodný Oscara. Nejspíš nezíská ani nominaci,protože jako zaškatulkovaný komik to má ve filmové branži těžké. Je to,ale obrovská škoda! Film má přes dvě hodiny a i to mi přišlo ve výsledku sakra málo. Já si tuhle špinavou a brutální jízdu užíval každou minutu. Vše to působilo velmi reálně čemuž dopomohla zvláštní kamera,povedené pěstní souboje a gore,které jsou typické pro Zahlera. Pro mne jeden z nejlepších roku 2017.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
9.5
Neskutečná jízda od první do poslední minuty. Syrový snímek s mrazivou atmosférou a poklidným tempem, ve kterém má každá minuta smysl. Brutální snímek.. Vince Vaughn mě mile překvapil a stoupl u mě jako herec ještě o level výše. Jedinou drobnou vadou na kráse byly jeho trošku nemotorné pohyby v soubojích, ale i to je jen opravdu muška na kráse.. 95%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Trošku přivřu oči a napálím i tu pátou, protože Brajgl na 99ce patří mezi top vězeňské snímky nejen poslední dekády, a navíc thriller s takovýmhle tahem na branku tady nebyl minimálně od prvního Taken. Craig Zahler po Bone Tomahawk a letos vydané čtivé knize "Špinavé kšefty na Northon Street" začíná patřit mezi to nejzajímavější, co momentálně Hollywood nabízí. Vaughn luxusní, a to jsem na něj byl po True Detective už připravený.

Dodatečné informace

Původní název:
Brawl in Cell Block 99 (více)
  • USA Blok 99
  • USA Brawl in Cell Block 99
Premiéra v ČR:
29. 3. 2024
Distributor:
HBO Max
Země původu:
USA
Čeština:
Blok 99 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch