I dva jsou rodina

80%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Tento film mě opravdu dostal. V prvních minutách jsem si myslel, že jeto produkce USA, nic Francouzského jsem tam neviděl. Začal to divně a střeštěně a téměř jsem to chtěl vypnout, ale jak děj pokračoval začalo to být lepší a lepší. Konec je dojemý, i když cinická duše v tom uvidí kalkul a přeslazenost. I když já se trošku za cinika považuji, přesto se mi tento snímek líbil. 90%
Edward
Edward
2 481 bodů
9
9/10
Miller
Miller
2 220 bodů
8
Krásný nezávislý snímek o pomíjivosti života. Ze začátku velmi vtipná komedie, ke konci totální doják, kterýmu to projde. Roztomilý film
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
8
Film mi byl přehrán během nudné hodiny francouzštiny. O to víc jsem byl překvapen, co jsem viděl. Tak silný a dojemný příběh, tak dobrý, jsem dlouho neviděl.
tedoun
tedoun
923 bodů
8
Tady je vidět, jak i Evropa umí natočit krásný film. K tomu není třeba Hollywood. Jedná se o citlivě natočený příběh o člověku, který se ve správném okamžiku zachoval správně a tím dospěl. Pro člověka, který již má děti tento film doporučují - puberťákum asi nic nedá
Sheemas
Sheemas
737 bodů
8
Omar Sy se na tyto role hodí, po Nedotknutelných další výrazný film hrající na city (zvláště ke konci). Celý film začíná jako zábavná komedie, tedy než se objeví na scéně matka, domáhajících se svých práv. Silný příběh, hlavní dvojice (Omar a Colston) velmi příjemná, závěr je tak trochu citová vydíračka, ale na konec je to velmi dobrý evropský film.
Terezie_Terez
Terezie_Terez
475 bodů
1
To byla taak zbytečně strávených 118 minut! Dlouho jsem tento pocit nezažila. Film je pro diváky, kteří viděli "Bez návodu" absolutně zbytečný, jelikož dokonale kopíruje celý děj.
bLaCk0uT
327 bodů
9.5
Takových filmů je potřeba více. Filmů, ze kterých vyzařuje láska k životu. Jediné, co mi vadí, že nebyla vůbec rozvinuta postava Kristin a my tak vlastně nevíme, proč se zachovala, tak jak se zachovala. Z tohoto důvodu působí Kristin jako nezodpovědná a lehce negativní postava. Škoda. Myslím, že to šlo pojmout i jinak. Postavu Glorie zahrála Gloria skutečně skvěle a přirozeně. Jak jsem si pročítal zdejší komentáře, tak někomu přišel konec jako kýčovitý útok na divákovi emoce, ale já to tak nevidím. V Samuelové poselství je velká pravda. Ten, kdo podle ní dokáže žít, může být v životě skutečně šťastný.
byland
309 bodů
8.5
Film viděn 13.2.2017 v kině. Vřele doporučuji tento film, budete se bavit ale i plakat :)
Pepazdepa
269 bodů
9
Omar Sy je sympaťák, o tom žádná. Zpočátku mi trochu vadil celý ten ztřeštěný a až absurdně přehnaný koncept výchovy (takový dětský pokojíček by asi chtěl každý capart), nicméně postupně v kontextu celého filmu a příběhu je logicky ospravedlnitelný. Je fakt, že nejde o komedii, při které by se člověk skutečně hlasitě zasmál (ačkoliv kdo ví, francouzští diváci jsou možná bujařejší), spíše z vás řada momentů vyloudí jemný úsměv na tváři. Tak jako tak k nám z Francie (vlastně z Londýna) míří zase jednou povedený a poctivý kus filmařiny.