Mozek v plamenech

69%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Možná to bude tím, že mám pro Chloë Grace Moretz slabost, možná taky tím, že snímek vypráví zajímavý lidský příběh, ale mne snímek prostě dost líbil. Chloë dokazuje, že není jen hezkou tvářičkou, ale i velmi dobrou herečkou, která zvládá zahrát takřka cokoli. Ta hodinka a půl mi velmi rychle utekla a to značí jediné - film mne bavil. Podle mne je tento případ hodný doktora House.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pěkný film. Na téma záhadné či vážné nemoci mladých lidí je natočeno spousta filmů a vždycky mě to vezme za srdce. Chloë Grace Moretz zahrála skvěle, mám ji zažitou hlavně v teenage snímcích a tady zahrála opravdu vyspěle a profesionálně. Zpracování je dobré, téma silné.. na mě film zapůsobil moc dobře.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Autoimunita. Z lékařského hlediska má mnoho podob a kdo se s něčím takovým potýká, ví, že se nejedná o nic jednoduchého. Při autoimunitních onemocněních není organismus schopen správně identifikovat škodlivé vetřelce a imunitní systém ničí i buňky vlastního těla. Příběh o profesionální mladé novinářce příkladně poukazuje na nebezpečnou skutečnost autoimunity, kterou postihne mozek. Takový jedinec se začne chovat podivně, byť jen chvilkově, a ano, každý by řekl, že se chová jako blázen. Jenomže takovéto stavy se pomaličku zhoršují a problémy na sebe nenechají dlouhou čekat. Hrdinkou příběhu je Susannah, kterou taková nemoc postihne a my máme možnost vidět jak se takto postižený člověk mění, co na to společnost a rodina a hlavně lékařská věda. Zahrála si ji Chloë Grace Moretz, která tímto udělala ve své herecké kariéře další krok kupředu. K dokonalosti samozřejmě ještě toho hodně chybí, ale její snaha dát do role všechno je vidět. Nedokonalosti má i film jako takový. Schází tomu ta správná atmosféra zoufalosti a citů. Scény, kde lékaři nad Susannah lámají hůl, protože nemohou žádnou vyšetřovací metodou najít příčinu a rozhodnou se k řešení, které je po lidské stránce šokující, prostě s divákem zase tolik nehne, jak by správně mělo. Na druhou stranu je dobře ukázáno jak takový člověk autoimunitou mozku vypadá a co všechno se může stát. Už z tohoto hlediska snímek za povšimnutí stojí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zase si budu připadat jako nelida, ale fakt mě to nebralo. Jasně, to co se té holce stalo bylo šílené a že se na to po haluzi přišlo, je vlastně malý zázrak..jenže je to pojaté hodně nezáživným způsobem. Sílu to chytne hlavně ke konci, jenže o tom měl být celý film.