Zpívej 2

76%
Zpívej 2
Buster Moon a jeho divadelní ansámbl sklízejí úspěch. Jejich divadlo je téměř pokaždé vyprodané a jeho hvězdy Meena, Johnny, Rosita a Gunter si užívají své chvíle slávy. Zbývající do party Ash s nimi sice není, koncertuje po rockových klubech, ale nezanevřela na ně. Takže když se pan Moon rozhodne, že je nejvyšší čas představit jejich talent na mnohem větším pódiu, přidá se k nim a vyrazí do Redshore City, aby se společně pokusili uspět na konkurzu pana Crystala, jenž tu vlastní divadlo a hotely. V první chvíli Busterova skupinka zpěváků nezaujme, vlastně se ani nedostane ke zpěvu, ale pan Moon se nehodlá nechat odbýt. Namluví panu Crystalovi, že pro něj podle Gunterova námětu složí nový sci-fi muzikál, ve kterém bude hrát i legendární Clay Calloway. Pan Crystal je nadšený a dá Busterovi tři týdny na to, aby představení připravil. Což by nebyl až takový problém, kdyby ale Clay Calloway před patnácti lety nezmizel bůhvíkam. Pan Moon ho musí nejen najít, ale i přemluvit, aby opět vystoupil na jevišti.



Recenze: Zpívej 2

Kinobox.cz
75%

Nebudu nijak napínat. Zpívej 2 je rozhodně o dost lepším snímkem než jednička. Překvapil mě v mnoha ohledech a jsem dost na vážkách, zda ho nezařadit do svého výběru nejlepších animovaných snímků letošního roku. Kdo miluje muzikály a zvířecí hrdiny, bude spokojený. Sice jak jsou ústřední hrdinové v lidském oblečení, vypadají občas trošku nesouměrně a nepřirozeně (například chodí jen po zadních, takže kresba pruhů tygřího tanečníka je vidět pouze na jeho hlavě, což působí oproti zbytku těla nepřirozeně, takže hlava se zdá být na světlé a nebarevné tělo našroubovaná; případně vlčí hlava pana Crystala působí o dost větší, protože mu lezou chlupy na krku z upnuté košile a obleku). Ale to je skutečně jen malinký detail, kterého si při vší té zábavné jízdě všimne jen málokdo. Jinak je totiž animace naprosto dokonalá. Už jen ty detaily, kdy se z hrnku čaje skutečně kouří, nebo když Calloway kropí hadicí zahradu, tvoří se mu na stříkající vodě malá duha. Látky vypadají reálně včetně nití, které z nich čouhají, stejně jako srst zvířat na suchu i ve vodě. Illumination dokazuje, že vymazlená technika animace zkrátka není jen výsadou Disney – Pixar.


filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Animák Zpívej z roku 2016 byl v kinech obřím hitem, který si v kinech došel pro 634 milionů dolarů. Studio Illumination tak rázem mělo po sériích Já, padouch a Tajný život mazlíčků zaděláno na další úspěšnou franšízu. A muselo tedy povinně dojít na pokračování. Fakt, že se na něj muselo čekat 5 let od premiéry prvního filmu ovšem naznačoval, že tvůrci pokračování neodbyli, což je ve výsledku nakonec vidět. Zpívej 2 totiž rozhodně nevypadá odbytě a prvnímu filmu nedělá ostudu. Studio Illumunation pochopitelně v rámci animace nedosahuje kvalit studií Pixar, Walt Disney Animation či Ghibi. V rámci Zpívej 2 ovšem vše vynahrazuje kreativitou. Zpívej 2 je muzikál a dle toho adekvátně předvádí velkolepá muzikálová čísla. Herci, kteří postavy mluví v originále naštěstí též umí dobře zpívat a díky tomu se to zpívání poslouchá pěkně. A především je tu spousty zábavných nápadů, které snadno vyloudí úsměv na tváři. Zpívej 2 přitom tak nějak automaticky nabývá pocitu nastavované kaše a kouzla prvního filmu v tomhle ohledu úplně nedosahuje, přesto to ovšem pořád neztrácí roztomilost a a především zábavnost. Opět má každá ze stěžejních postav svou vlastní linku a zamrzí jen absence myšáka Mikea z prvního filmu, který v prvním filmu patřil mezi nejzajímavější postavy. V zápletce už tak nabité postavami by ovšem nejspíš pro něj stejně neexistoval ideální prostor. Z nejnovějších postav poté zaujme především lev Clay Calloway, kterého v originále mluví Bono. Jeho osobní linka je ve finále nejsilnější. Zpívej 2 přitom pochopitelně v osobní rovině tohoto umělce, kterého poznamenala osudová ztráta nejde úplně na dřeň. Přeci jen ovšem dohra jeho aktu může vehnat lehkou slzičku do tváře. Navíc zde dojde ke Coming outu jednoho kocoura. Který animák cílený spíše na dětské publikum byl v poslední době tak pokrokový? Poselství o tom jít si za svým snem a nevzdávat je poměrně přesvědčivé. Kadence vtipů je dostatečná a celkově jde o animák, který rodiče při doprovodu ratolestí nebude muset vyloženě trápit. Tvůrci Garth Jennings a Christophe Lourderet přišli s další várkou půvabných muzikálových čísel a ve finále jde o ideální podívanou pro celou rodinu. Kouzlo jedničky je sice fuč, dvojka ovšem vyloženou ostudu rozhodně nedělá. PS: Český dabing je opět fajn a moudré rozhodnutí o tom, že postavy budou zpívat v originále zůstalo (tentokrát to platí i o dikobrazí slečně Ash, kterou dabuje Ewa Farna a v originále Scarlett Johansson). Pavel Soukup se poté v roli Claye Callowaya snaží, Bono je ovšem Bono.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
7
I přes jisté kouzlo značky Já, padouch musím stejně přiznat nejlepším titulem studia Illumination jako Sing! Po obrovském úspěchu a popularitě prvního filmu, který vyprávěl o záchraně divadla pomocí talentové soutěže, v níž představil postavy, je zcela přirozené, že studio má potřebu ve značce pokračovat, a tak druhý díl v tomhle ohledu dává smysl. Ale trvalo pár let, než tvůrci našli ten správný příběh a proložili ho dostatečně známými skladbami. A vyplatilo se, jelikož Sing 2 je důstojným pokračováním, které v některých ohledech dokonce překonává svého předchůdce... Divadlo Bustera Moona je zachráněno a pěvecké sestavě, vzniklé díky talentové soutěži konané v předchozím díle, je možná předurčeno, aby v hudebním showbyznysu prorazila. A proto se vydávají do nedalekého Redshore City, kde se na konkurzu pokusí přesvědčit zábavního kápa města vlka Jimmyho Crystala, aby je angažoval do svého divadla a dal jim šanci.. Druhé Sing je podobné svojí nezdařitelnou formulí, v níž tvůrci nepřináší žádnou novinku. Z postav se vrací celá původní parta, kromě myšáka Mikea, který měl z postav, dle mě, nejslabší charakter, ale to vynahrazoval fajn vlastním příběhem.. Nadále vládne gorilák Johnny a nově se k němu přidává stará hudební ikona v podobě lva Claye Callowaye, okolo nějž se nový příběh točí, jehož zase vlastní linka mi přišla o třídu osobnější než zbytek a výborně připomínal to nejsilnější na prvním filmu, teda pokud si někdo nemyslí, že to hlavní jsou ty písničky.. Pokud ano, tak Zpívej 2 přichází opět s implementací řady kultovních skladeb, které mi ale oproti jedničce připadají více moderní a nikoli tak slavně nostalgické.. Zpívej 2 je vlastně podruhé totéž, s příměsí vlastního příběhu okolo Claye Callowaye. Stačí to? Ano, jelikož film neztrácí na svém kouzlu a pořád jde o jedinečnou zábavnou podívanou, které je jedinou konkurencí vlastní prequel.. Skoro bych si přál, aby po čase došlo i na třetí film, protože dokud se bude dařit shánět písně a šikovně je vkládat do příběhu, nemůže Zpívej ztratit svoje publikum.. 70%
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10

Dodatečné informace

Původní název:
Sing 2 (více)
  • USA Zpívej 2
  • USA Sing 2
Premiéra v ČR:
23. 12. 2021
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
Zpívej 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zpívej 2


Podobné


Powered byJustWatch