Zpívej 2

76%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Animák Zpívej z roku 2016 byl v kinech obřím hitem, který si v kinech došel pro 634 milionů dolarů. Studio Illumination tak rázem mělo po sériích Já, padouch a Tajný život mazlíčků zaděláno na další úspěšnou franšízu. A muselo tedy povinně dojít na pokračování. Fakt, že se na něj muselo čekat 5 let od premiéry prvního filmu ovšem naznačoval, že tvůrci pokračování neodbyli, což je ve výsledku nakonec vidět. Zpívej 2 totiž rozhodně nevypadá odbytě a prvnímu filmu nedělá ostudu. Studio Illumunation pochopitelně v rámci animace nedosahuje kvalit studií Pixar, Walt Disney Animation či Ghibi. V rámci Zpívej 2 ovšem vše vynahrazuje kreativitou. Zpívej 2 je muzikál a dle toho adekvátně předvádí velkolepá muzikálová čísla. Herci, kteří postavy mluví v originále naštěstí též umí dobře zpívat a díky tomu se to zpívání poslouchá pěkně. A především je tu spousty zábavných nápadů, které snadno vyloudí úsměv na tváři. Zpívej 2 přitom tak nějak automaticky nabývá pocitu nastavované kaše a kouzla prvního filmu v tomhle ohledu úplně nedosahuje, přesto to ovšem pořád neztrácí roztomilost a a především zábavnost. Opět má každá ze stěžejních postav svou vlastní linku a zamrzí jen absence myšáka Mikea z prvního filmu, který v prvním filmu patřil mezi nejzajímavější postavy. V zápletce už tak nabité postavami by ovšem nejspíš pro něj stejně neexistoval ideální prostor. Z nejnovějších postav poté zaujme především lev Clay Calloway, kterého v originále mluví Bono. Jeho osobní linka je ve finále nejsilnější. Zpívej 2 přitom pochopitelně v osobní rovině tohoto umělce, kterého poznamenala osudová ztráta nejde úplně na dřeň. Přeci jen ovšem dohra jeho aktu může vehnat lehkou slzičku do tváře. Navíc zde dojde ke Coming outu jednoho kocoura. Který animák cílený spíše na dětské publikum byl v poslední době tak pokrokový? Poselství o tom jít si za svým snem a nevzdávat je poměrně přesvědčivé. Kadence vtipů je dostatečná a celkově jde o animák, který rodiče při doprovodu ratolestí nebude muset vyloženě trápit. Tvůrci Garth Jennings a Christophe Lourderet přišli s další várkou půvabných muzikálových čísel a ve finále jde o ideální podívanou pro celou rodinu. Kouzlo jedničky je sice fuč, dvojka ovšem vyloženou ostudu rozhodně nedělá. PS: Český dabing je opět fajn a moudré rozhodnutí o tom, že postavy budou zpívat v originále zůstalo (tentokrát to platí i o dikobrazí slečně Ash, kterou dabuje Ewa Farna a v originále Scarlett Johansson). Pavel Soukup se poté v roli Claye Callowaya snaží, Bono je ovšem Bono.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
I přes jisté kouzlo značky Já, padouch musím stejně přiznat nejlepším titulem studia Illumination jako Sing! Po obrovském úspěchu a popularitě prvního filmu, který vyprávěl o záchraně divadla pomocí talentové soutěže, v níž představil postavy, je zcela přirozené, že studio má potřebu ve značce pokračovat, a tak druhý díl v tomhle ohledu dává smysl. Ale trvalo pár let, než tvůrci našli ten správný příběh a proložili ho dostatečně známými skladbami. A vyplatilo se, jelikož Sing 2 je důstojným pokračováním, které v některých ohledech dokonce překonává svého předchůdce... Divadlo Bustera Moona je zachráněno a pěvecké sestavě, vzniklé díky talentové soutěži konané v předchozím díle, je možná předurčeno, aby v hudebním showbyznysu prorazila. A proto se vydávají do nedalekého Redshore City, kde se na konkurzu pokusí přesvědčit zábavního kápa města vlka Jimmyho Crystala, aby je angažoval do svého divadla a dal jim šanci.. Druhé Sing je podobné svojí nezdařitelnou formulí, v níž tvůrci nepřináší žádnou novinku. Z postav se vrací celá původní parta, kromě myšáka Mikea, který měl z postav, dle mě, nejslabší charakter, ale to vynahrazoval fajn vlastním příběhem.. Nadále vládne gorilák Johnny a nově se k němu přidává stará hudební ikona v podobě lva Claye Callowaye, okolo nějž se nový příběh točí, jehož zase vlastní linka mi přišla o třídu osobnější než zbytek a výborně připomínal to nejsilnější na prvním filmu, teda pokud si někdo nemyslí, že to hlavní jsou ty písničky.. Pokud ano, tak Zpívej 2 přichází opět s implementací řady kultovních skladeb, které mi ale oproti jedničce připadají více moderní a nikoli tak slavně nostalgické.. Zpívej 2 je vlastně podruhé totéž, s příměsí vlastního příběhu okolo Claye Callowaye. Stačí to? Ano, jelikož film neztrácí na svém kouzlu a pořád jde o jedinečnou zábavnou podívanou, které je jedinou konkurencí vlastní prequel.. Skoro bych si přál, aby po čase došlo i na třetí film, protože dokud se bude dařit shánět písně a šikovně je vkládat do příběhu, nemůže Zpívej ztratit svoje publikum.. 70%
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
Evah
Evah
2 128 bodů
9
Toto mě velmi mile překvapilo, příběh lepší než v jedničce. Hlavní roli zde zase hrají známé písničky a pěkné choreografie s roztomilými zvířaty, ale vlastně jsem si to hodně užila. I příběhově je to trochu podobné jedničce, ale nepřekvapuje mě, že je dvojka lépe hodnocená, přece jen je propracovanější a efekty lepší, závěrečné vystoupení bylo perfektní, občas nějaký hloupější moment, ale párkrát jsem se i zasmála a těch 9/10 to prostě je.
divad
divad
622 bodů
5
Rozhodně je to slabší jako první díl a místy je to velmi nudné a přímočaré, od poloviny to, však nabere tempo a celkem to jde. Celkem se, ale jedná o mírné zklamání a obávám se případného dalšího pokračování.
Ku
460 bodů
6
Bavilo mě
Alex1987
230 bodů
9
výborné pokračování plné hitů a překvapivých momentů. krásná ukázka jak doopravdy funguje svět showbyznysu. plus perfektní ester eggy. detaily animace jsou až neskutecne realistické. kouř vycházející z hrnku čaje byl úžasný. příběh smysluplný a drobné chybky člověk odpustí.
  • Bono
  • písně
  • easter eggs
  • detaily animace
pitonec
pitonec
204 bodů
9
Animak který za to stojí skvele zvolena hudba určité scény pobaví jak starší tak i mladší divaky