Vražda v Orient expresu

74%
Vražda v Orient expresu

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (Cinemart)




Recenze: Vražda v Orient expresu

Kinobox.cz
60%

Má Kenneth Branagh v této etapě své kariéry právo natočit si takovouto sebestřednou exhibici s přáteli? Rozhodně ano. A docela rád se na ni podívám. Ale obávám se, že by to klidně počkalo pár měsíců, až bude k dispozici na různých digitálních nosičích...


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Výborná detektivka,kterých se dneska točí tak málo,že bych je spočítal na prstech jedné ruky. Postavu Hercule Poirot mám už na vždy spjatou s hercem Davidem Suchetem a jsem rád,že se ji nesnažil Branaghan napodobovat. Vydal se vlastním směrem a Hercule zde je snad ještě větší puntičkář s ještě větším kartáčem pod nosem. Úvodní scénu z Istanbulu bych zcela vynechal a zaměřil bych se jen na samotný expres. Avšak chápu,že tato scéna měla svůj smysl (rozhovor plukovníka Arbuthnota a Mary) ,aby později mohla diváka svést z cesty . Ve snímku je tolik známých tváří,až mi přijdou nevyužití. Příběh jsem před shlédnutím neznal,ale s přibývajícími minuty mi bylo jasné kdo vlastně zločin spáchal. I přesto se mi závěrečné rozuzlení líbilo,protože zde nechybělo napětí a emoce. Velmi se mi také líbila stylizace snímku a zasněžené prostředí vytvářelo dobrou kulisu k řešení zločinu. I když Vražda v Orient expresu nabízí převážně spousty dialogů a málo akce,tak perfektně pobavila a necelé dvě hodiny utekly jako voda. Už se těším do Egyptu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
I když toto zpracování považuji za povedené zejména po vizuální stránce, tak jsem měl ještě daleko větší zážitek z verze, kterou hraje David Suchet v sérii Hercule Poirot. Prostě je pro mě tento herec v roli slavného detektiva tak výjimečný a skvělý, že další adaptace nesnesou mírnější kritiku.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Mám rád tyhle fetiše typu Superman Returns od Singera, Jacksonova King Konga a rozhodně Branaghova Hamleta - opulentně přefouklý film, který existuje jen proto, že režisér chce. Vše je echt, vše je větší než kdykoliv dřív, vše je sebereflektivní, ale nikdy sebeparodické - takových filmů se tolik nevidí a mě to v podstatě baví. 3 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Murder on the Orient Express (více)
  • USA Vražda v Orient expresu
  • USA Murder on the Orient Express
Premiéra v ČR:
9. 11. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
55 mil. USD
Tržby:
352,79 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vražda v Orient expresu je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vražda v Orient expresu


Podobné


Powered byJustWatch