Rande naslepo

74%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Snímek začíná nadpisem : "Podle skutečných událostí" a pokaždé,když tohle někde spatřím tak jsem patřičně ostražitý. Většinou si totiž z onoho "skutečného" příběhu tvůrci vezmou opravdu jen tu nejohlodanější kostru. Tohle bude právě případ i tohoto snímku,ale já se při sledování tak dobře bavil a hlavně jsem si celou dobu přál,aby to vše byla do posledního puntíku pravda. Rande na slepo je velmi milá komedie se srdcem na pravém místě. Dřív jsem dost nadával na německé komedie,ale vše zlé co jsem o nich napsal beru zpět. Němci v posledních letech ukazují neuvěřitelný komediální um ve kterém dokáží reálně prodat veškeré potřebné emoce. Rande na slepo má sice skoro dvě hodiny,ale vůbec mi to nepřišlo,protože jsem se velmi dobře bavil a spolu se Saliyaou jsem prožíval jeho útrapy. Herci byli velmi dobří a rád bych je v budoucích letech ještě někde spatřil. Naprostá spokojenost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takhle. Bylo to vtipné, bylo to smutné a vůbec bych se nedivil, kdyby se tady do pár let objevil US remake...jenže,i přes ten punc true story je to všechno tak strašně nepravděpodobné, že tomu prostě nevěřím. Prostě ne.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
6
"Koktejlky, zrzavé vlasy." - "Mám radši blondýnky." - "Seš slepej a teď chceš bejt ještě náročnej?" Film podle skutečné události od našich sousedů. Příběh o klukovi, který si šel za svým snem, ač byl slepý jako patrona. Je to hrozně silný příběh... Do hlavní postavy se dá lehko vžít. Tím vlastně skláním poklonu hlavnímu protagonistovy. Nicméně podruhé už se na to nepodívám. Není důvod a není tam nic, proč se kouknout znovu. Komedie to rozhodně není, ale je to zajímavé drama + klasická slaďárna. "Moje dvě oči, stačí pro nás oba." - 60%.
Evah
Evah
2 099 bodů
8
Velmi pěkná německá komedie, kterou jsem si perfektně užila. To, že je film na motivy skutečného životního příběhu je plus, které nás může v mnoha ohledech přimět se zamyslet nad vlastním životem a tím, že svůj osud máme především ve vlastních rukou. Zde se hlavní hrdina svému postižení postaví a snaží se udělat vše pro to, aby dosáhl svého snu.
Arnarmo
Arnarmo
1 720 bodů
10
Trochu jsem se bál, přeci jenom německé filmy moc nesleduji, ale toto byla pecka! Je nutné to trochu brát s nadsázkou, i když je to podle skutečné události. Jinak dojemné, neskutečně zábavné a chytlavé. Během sledování jsem měl neustále úsměv na tváři. Nebojím se Rande naslepo označit jako jednu z nejlepších komediích roku.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
9
Na Německou produkci je to překvapivě zábavné, dobře natočené, se slušnými herci, samozřejmě s dávkou typické zamilovanosti a pár klišé a s poznámkou, podle skutečné události. Je sice otázka kolik je na příběhu pravdy a kolik si pro efekt přídává napsaný scénář, ale i tak se jedná o velmi slušnou komedii, která pobaví. Za mě, překvapení roku.
Milena107
729 bodů
10
Film se natáčel v Sabinově, protože tam filmaři nalezli místo, které přesně odpovídalo scénáři, tedy slavné korzo, které hraje ve filmu klíčovou úlohu. Velkou výhodou bylo zejména to, že se v Sabinově od války nic nezměnilo, takže měli filmaři reálné exteriéry bez viditelných stavebních úprav. Jedinou změnou byl pomník obětem druhé války uprostřed náměstí, takže ho filmaři zakryli dřevěnou konstrukcí. Natáčelo se od poloviny května do konce srpna 1964
memphistto
499 bodů
7.5
Komedie, která dokáže pobavit a neurazit. Bohužel v poslední době mám pocit, že v každé komedii musí nutně hrát roli drogy v jakékoliv formě a bez nich se již režisér nejspíše neobejde. Pokud by tady nebyl opět další návod na užívání, měl by ode mě film hodnocení lepší.
stejskal.vera
stejskal.vera
92 bodů
7
Relaxační film z Německa pobaví a vyvolá zamyšlení nad podobnými ústrky ze strany zaměstnavatelů vůči handicapovaným. Bavily mě zejména scény z hotelového prostředí, romantická linka trochu emočně "zaslepuje". Po dlouhé době jsem v dabingu slyšela i Vojtu Kotka
stepanka-stefi-kostkova
71 bodů
10
Perfektně vymyšlený děj, který mě naprosto pohltil a znovu si ho chci pustit.Tento film jsem shlédla ve vlaku s očekáváním čehosi odpočinkového, ale při jedné z vyhrocených situací (se svatebním dortem nebo možná s kráječem uzeniny) mě slyšel patrně celý vagón..Doporučuji!