Na krátko

59%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Z filmu beznaděj a deprese doslova tryská. Příběh rodinky, ve které je nejnormálnější člen pes Kojot. Příběh působí realistický. Šikana a malý kluk z kterého evidentně roste nový Joker, dospívající mírně problematická dcera, vystresovaná matka samoživitelka, šílená babička a otec alkoholik. Co z tohoto mixu asi může vzejít? Kontroverzní film.. mě se jeho syrovost opravdu líbí - 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Scenáristická a stylistická klišé nakupená na jednu hromadu. Irelevantní film z hlediska jakéhokoliv kontextu krom odvysílání na ČT 1 pro lidi, co právě přišli z práce. Mrzí mě to, protože není "špatný" a věřím, že ten samý štáb by dal do kupy něco lepšího, kdyby se rozhodl pro cokoliv jiného než ten nejfádnější scénář zpracovaný tím nejočividnějším způsobem. Proto se nedivím, že se mu lepšího hodnocení dostává od příležitostnějších diváků - je to vlastně takový "skoro artový film pro lidi, kteří nekoukají na artové filmy a nemají je rádi". Na krátko je film jednoznačný, nevyzývavý, přímočarý, polopatický, snadno pochopitelný a v rámci žánru rychle odsýpající. V sezóně, kdy jde ven Omerzuovo Všechno bude, velmi zbytečné. 50 % je hodnocení existující právě proto, aby bylo přiřazeno sem.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
7.5
Civilně pojatý sociálně depresivní film, který přes absenci dramatičtějšího příběhu, nenudí. Potěšila babička, zdánlivě studená jako čumák, starostlivá k zabití, ve skutečnosti však chápající až moc. Jen za tu masku nechtěla nikoho pustit. I když se plácají na svém písečku, jejich sny se neplní a rozbíjejí se hubu, nakonec se přes všechny peripetie dokopou k rodinné soudržnosti.
Little Movie Diary
28 bodů
4
Jak by řekla Janice: “Ach Můj Bože!” Nejnovější počin od tvůrců filmu Laputa. Scénář napsala Petra Soukupová podle své knihy Zmizet, za kterou dostala Magnesii Literu. Režie se ujal Jakub Šmíd, který debutoval svým kraťasem Neplavci. Za ty získal cenu Magnesia na Českém lvu, měl by se těch kraťasů asi držet. Mix Poledňákové Velryby