MINDHUNTER: Lovci myšlenek

91%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Zasazením děje do minulosti se seriál zbavuje případné hrany, protože na zobrazenou perverzní společnost se pohlíží jako na archaickou a částečně překonanou - není důvod cítit se vyvedený z míry (Je zajímavé, že u Zodiaka to neplatí, nebo jsem z něj ten pocit sledování něčeho mrtvého a odděleného ode mě na rozdíl od tohohle neměl). Až příliš čitelná kauzalita činů, které mají snadno vystopovatelnou motivaci, jednoduché řešení a vysvětlení,dovádí seriál k brzké průhlednosti. Je to určitě povedená kriminálka, ale od Fincherova týmu bych čekal víc než stylové retro - a to tu nenacházím. (V půlce série.)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Technicky parádní, protože Fincher samozřejmě. Dialogové scény s vrahy taky pecka. Jenže krom toho mi to celé přišlo až moc neosobní, soukromý život všech zúčastněných nezajímavý, a ikdyž jsem si k tomu tu cestu chtěl najít, nešlo to. Za mě prostě zklamání. s1 3/5.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Hodně solidní kriminálka s neokoukanými herci, která trochu doplácí na můj vkus až příliš vleklé tempo. Kromě Finchera, který se pochopitelně nevykrádá, se ostatní snaží přizpůsobit jeho rukopisu a ne vždycky jim to vyjde. Jelikož jsem na téma profilování pachatelů viděl pár dokumentů oceňuji nebývalou přesnost ve faktech případů, které si tvůrci vybrali a které jsou docela známé. Každopádně skvělý počin!
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Fincher je pašák... většinou. Naštěstí toto je ten případ. Geniální atmosféra a styl vyprávění... 2 sérii dokonalé do nejmenších detailů, nemůžu se dočkat těch dalších...
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
9
Seriály nemusim, protože jim chybí preciznost těch nejlepších filmů. Většinou jsou moc dějově plytké, hloupé, zdlouhavé - obecně zbytečené. Těch pár kousků, které tu preciznost mají si ji né vždy udrží (Got, House of Cards), avšak Mindhunter zatím šlape. Vlastně mě to chytlo od prvního dílu první série. Viděl jsem, že to je jiná kvalitativní úroveň. Všechny technické aspekty tohoto projektu lahodí mému oku (barevné spektrum scén, kamera, střih...) - Fincher je provařenej perfekcionista a já s ním sdílím fascinaci psychopaty a sociopaty, jimž se věnuje ve většině svých děl. Tento projekt mu, více než jiný, dává možnost věnovat se jim podrobně. Obsah pojednává o formování behaviorálního oddělení FBI, které má za cíl porozumět specifickému myšlení lidských netvorů. Agenti Holden a Tench tedy objíždí americké věznice a mluví se sériovými vrahy. Jednotlivé rozhovory silně vychází z těch, které doopravdy proběhly (na youtube jsou comparisons). Psychologickou rovinu považuju za velmi zajímavou. Fincher dokázal přesně trefit a nastavit specifický tón, který trovoří atmosféru této show, která dle stížností po většinu času nikam výrazně nesměřuje. Dle mého ano, jenom se musí dodržovat ta faktická linka, takže agenti pracují na koncepci psychologie sériových vrahů, dělají s nimi interviews, řeší byrokracii uvnitř FBI a své vlastní životní situace. Přesto mne překvapilo vyvrcholení první série na poli povahy agenta Holdena. Dle mého ta show svůj tah na branku má a druhá série mne nebavila o nic méně.
Atchyroz
3 399 bodů
9
90% - Tak tohle je pecka. Naprosto vybroušená kriminálka od skvělého tvůrce Davida Finchera, který tady zúročil své zkušenosti se skvosty jako Sedm nebo Zodiac a na Netlfixu je k vidění seriál s perfektní výstavbou příběhů agentů FBI na konci 70. let, kteří se snaží pomoci rozvoji kriminalistiky a ponořit se do psychologie vrahů a jejich zločinů. Obsazení seriálu je naprosto přesné, všichni jsou uvěřitelní a duo Holdena Forda a Billa Tenche, které hrají Jonathan Groff a Holt McCallany, je fenemenální. Zatímco si většinu času v první sérii kradl pro sebe Holden, v druhé sérii je to Bill. Oba kromě svých případů a vrahů řeší i vlastní problémy v životě, který jim stále hází klacky pod nohy a mají to opravdu těžké. Za zmínku stojí take výborná Anna Torv. Všichni psychopatčtí vrazi, kteří se během obou řad objeví, jsou skvěle a až mrazivě vyobrazení díky hereckým výkonům svých představitelů. Seriál kvůli dost temné atmosféře, pomalému tempu a dost brutálním příběhům není úplně pro každého, přesto musím tuto pecku od Netlfixu hodně doporučit a těším se na další sérii. Klobouk dolů.
Veronika Rada
Veronika Rada
918 bodů
9
Škoda že se nedočkáme 3 řady. Tato série by si ji zasloužila nebo alespoň ukončení filmem. Lepší seriál na dané téma není. Má své chyby, ale co je nemá?
Wekrot
Wekrot
783 bodů
10
Mindhunter je skutočne úžasný seriál, ktorý sa zaoberá témou vyšetrovania sériových vrážd. Odohráva sa v 70. rokoch a sleduje prácu dvoch agentov FBI, ktorí sa snažia pochopiť myslenie sériových vrahov a vytvoriť profil týchto zločincov. Seriál má napínavú atmosféru ako aj svoje vtipnejšie momenty čo prispieva k vytvoreniu silnej emocionálnej reakcie u divákov. Seriál je skvelým príkladom toho, ako môže byť téma vyšetrovania sériových vrážd spracovaná.
MCeky
MCeky
414 bodů
9
Absolútne nerozumiem že tento serial zrušili.
  • vedenie Netflixu
AlvinCZ
AlvinCZ
133 bodů
10
Lehce pomalejší tempo seriálu nesedne každému, ale pro ty, kteří mají rádi perfektně napsané konverzace a postavy, ten si přijde na své. Protože mimo toho pomalejšího tempa je tu skvělé zkrátka všechno. Povinnost pro všechny milovníky krimi seriálů.