Balada o Busteru Scruggsovi

70%
Balada o Busteru Scruggsovi
Balada o Busteru Scruggsovi je antologický film od bratrů Coenů, který diváky provede divokým západem prostřednictvím šesti unikátních příběhů. Každá kapitola se zaměřuje na různé postavy, od zpívajícího kovboje přes bankovního lupiče až po osamělého zlatokopa. Tyto příběhy se pohybují od absurdního humoru přes hluboké tragédie až po poetickou meditaci o lidské povaze a osudu, odhalující krutou a nekompromisní podstatu amerického předělu. S oslnivou vizuální stylizací a působivými hereckými výkony je Balada o Busteru Scruggsovi fascinujícím pohledem na mýty a realitu Divokého západu, přičemž každý segment přináší své jedinečné vyprávěcí a vizuální kouzlo. Tento film je oslavou žánru western, ale zároveň ho dekonstruuje, aby ukázal jeho rozmanitost a hloubku.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Užil jsem si každou z krátkých povídek o životě na divokém západě, ať už byla některá trošku horší, jiná zase skvělá. Autentické prostředí i kostýmy, krásná kamera a vizuál. Hltal jsem každý příběh a režii, zpracování bratří Coenů jsem si zamiloval a užil nad míru. Moc pěkná práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vlastně si umím představit ty samé motivy propojené a rozpracované do podoby koherentního celovečeráku, kde by spolu mohly souviset a v součtu být víc než touhle řadou sympatických banalit, Kamera byla místy fajn a místy naopak neskutečně ošklivá - je vidět, že Coeni to s digitálem ještě neumí a je paradoxní, že dvojice, která "dala světu" colorgrading, to tadys ním několikrát rozhodně přepískla.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ten původně zamýšlený seriál by tomu asi slušel víc, ale i tak si asi krom jedné povídky (Neeson) nemůžu říct, že by to prostě nebylo super. Mít zbytek tu údernost prvních dvou příběhů, které jsou asi nejlepší, tak je to špička.

Dodatečné informace

Původní název:
The Ballad of Buster Scruggs (více)
  • USA Balada o Busteru Scruggsovi
  • USA The Ballad of Buster Scruggs
  • USA A Balada de Buster Scruggs
Premiéra v ČR:
16. 11. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch