Balada o Busteru Scruggsovi

70%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Užil jsem si každou z krátkých povídek o životě na divokém západě, ať už byla některá trošku horší, jiná zase skvělá. Autentické prostředí i kostýmy, krásná kamera a vizuál. Hltal jsem každý příběh a režii, zpracování bratří Coenů jsem si zamiloval a užil nad míru. Moc pěkná práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vlastně si umím představit ty samé motivy propojené a rozpracované do podoby koherentního celovečeráku, kde by spolu mohly souviset a v součtu být víc než touhle řadou sympatických banalit, Kamera byla místy fajn a místy naopak neskutečně ošklivá - je vidět, že Coeni to s digitálem ještě neumí a je paradoxní, že dvojice, která "dala světu" colorgrading, to tadys ním několikrát rozhodně přepískla.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ten původně zamýšlený seriál by tomu asi slušel víc, ale i tak si asi krom jedné povídky (Neeson) nemůžu říct, že by to prostě nebylo super. Mít zbytek tu údernost prvních dvou příběhů, které jsou asi nejlepší, tak je to špička.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Bratři Coenovi si podkopnou větev hned na začátku, protože první dvě povídky se naprosto vymykají jejich dosavadnímu stylu, tempu a celku. Zároveň jsou však svižné a nenudící, což může být problém u povídek dalších, které bohužel na tempu ztrácejí. Pátá to ve finále trochu nahrazuje, ale šestá je naprostý výsměch. 75% A teď pro ty, kteří chtějí každou povídku zvlášť. První je ujetý muzikál, kterému nechybí humor, tempo a švih. 85% Druhá na to jde ještě s větší dávkou ujetostí a cynismu, že je snad ještě lepší. 90% Třetí bohužel ono tempo ztrácí a vy si tak můžete užít výkonů Liam Neesona a Harryho Melling, nehledě na to, že na svojí délku toho moc nenabízí a budete se u ní spíše nudit. 65% Čtvrtá je na tom trochu lépe, přestože může ze začátku působit utahaněji, než třetí povídka. Konec ale je příjemným zpestřením. 70% Pátá by byla jen jakousi kombinací obou dvou předchozích, která naštěstí na konci nečekaně změní směr a vyplatí se jí to. 80% Šestá, jak už jsem říkal, je totální výsměch a pro mě jedna z nejslabší, protože poztrácí jakýkoliv začátek, prostředek je více méně utahaný a potom to skončí.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
The Ballad of Buster Scruggs: 4* Near Algodones: 5* Meal Ticket: 2* All Gold Canyon: 3* The Gal Who Got Rattled: 4*The Mortal Remains: 3*
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
První dvě balady docela svižná sranda, ale pak už jenom 100 minut nudy. Zbytečný film. Coeni maj snad na víc ne?
avenis
avenis
8 145 bodů
9
Když bratři Coenové natočí film, počítejme s černočerným humorem. Přímočará krutost některých postav je strašná, ale mnohé situace jsou opravdu humorné. O zvraty není nouze. Někdy divákův předpoklad vyjde, ale mnohdy ne, jako by Coenové s mistrnou dovedností hráče pokeru věděli, kdy mají blafovat a kdy ne. No, až se budu chtít zase někdy odreagovat, sáhnu po této zfilmované knížce šesti povídek z Velmi Divokého Západu. (26.3.2022)
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
5
Jak už to u povídkových filmů bývá, tak vás v mnoha případech neosloví všechny příběhy. Tento film není výjimkou. První dva příběhy daly laťku velmi vysoko a čekal jsem, že toto tempo vydrží celý film. Bohužel se po druhém příběhu dostavilo spíše nudné tempo. Ale i tak jsem byl rád za další nový western a zůstal jsem alespoň u těch 50 %.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
Zajímavě podaný film, který bych srovnal třeba s naší Kyticí, jelikož se vlastně jedná o sborník westernových balad, jimž nechybí nějaká ta nadsázka. Bohužel však musím říct, že nejlepší příběhy si Coeni nechali na začátek a následně to jde jenom dolů. Samotný příběh Bustera a Francův lupič byli opravdu perfektní, divadlo s Neesonem takové specifické a zlatokop se poté opět trošku vyšvihl. Poslední dva příběhy nejsou vyloženě nijak špatné, ale pokud chcete poskládat takovýhle film, kvalita jednotlivých zápletek nemůže být takhle sestupná. I tak ale dávám 80%
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
Ne nadarmo mám bráchy Coeny zařazený na čsfd v kolonce "nejoblíbenější scénáristé." Ti chlapíci to prostě s perem umí naprosto parádně. Jejich nejnovější netflixový dílo si, onou typickou coenovskou podmanivostí, dělá srandu z klasických westernovek, přičemž diváka může překvapit i povídkové podání, který jsem třeba já vůbec nečekal. První půlka na jednoznačných pět hvězdiček. Škoda jen, že v druhé půlce tomu krapánek docházel dech. I tak ale hrozně příjemná, vtipná a skvěle natočená podívaná, která člověku dokáže, že Coen brothers neztrácí svůj talent ani po šedesátce.