Druhá strana naděje

72%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Uprchlická krize na Finský způsob. Aki Kaurismäki v tomto snímku velmi dobře nakombinoval komedii s dramatem a celý film se nese v uvolněném duchu,ač pojednává i o závažném tématu jako jsou migranti. Velmi se mi líbil motiv přátelství a hlavně lidskosti,který se nejlépe odrážel v postavě Wikströma.Na první pohled mne také zaujala kamera,která byla velmi zvláštní a jí měl chvílemi pocit jako bych se díval na 30 let starý film.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Odhlédnu-li od politické korektnosti filmu na téma uprchlíci, je to velmi dobrý film. Pod drsnou severskou slupkou, která je ve filmu jen těžko prohlédnutelná se skrývá spousta emocí, lidskosti. Strohé podání vážného tématu doplněné velmi zajímavou finskou hudbou a retro lookem.
petr-hnyk
1 542 bodů
8
Takový finský Woody Allen s naprosto absurdním severských humorem, který balancuje na tenké hranici trapnosti a občas ji mírně překoná, ale to se dá filmu odpustit.
tyna-berbrova
270 bodů
8.5
Skvělý snímek. Viděno na filmovém festivalu ve Varech, ale je to snímek i do běžných kin. Film je vtipný, ale dotýká se závažných témat. V dnešní době často zpracovávané téma uprchlické krize je zde pojato nevšedne a nenásilně. Až groteskní chování zaměstnanců restaurace je kontrastem radikálně odmítavým postojem jiných. Film mohu vřele doporučit.