Případ mrtvého nebožtíka

52%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5.5
Případ mrtvého nebožtíka je na české poměry překvapivě dobrá parodie ,která se ale až příliš očividně inspirovala u Bláznivé střely. Každopádně David Novotný je v hlavní roli skvělý a tyto typy rolí mu perfektně sedí. Některé fórky jsou velmi povede a jiné naopak vyšumí do prázdna, nebo působí trapně. Suma sumárum na jedno shlédnutí fajn záležitost.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Tohle je tak blbý, až je to občas dobrý :) U komedie se chci zasmát a tady se to povedlo, i když humor je to černý a dovedený k maximální absurditě. Spousta špatných momentů a pro mě nemálo gagů u kterých jsem se zasmál. Film se netváří, že je to myšleno vážně a je otevřeně laciný. Proč ne? Lepši než dokola omílané vztahové komedie.
avenis
avenis
8 056 bodů
9
Přátelé, tahle absurdní komedie se Miloslavovi Šmídmajerovi prostě povedla. Zdůrazňuji ABSURDNÍ, protože co věta, to absurdita, neskutečno, prostě sranda. Doporučuji vypnout přísnost a kritiku, uvolnit se, nalít si dobré víno a nechat se rozesmát. O nic jiného tu nejde. A možná, zkusit si to v praxi. Dělat srandu. Moc to dnes (násilně zarouškovaní) potřebujeme... (30.1.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Protože taky koukám na ty všechny detektivky a někdy už je toho skutečně moc, není dne, aby v televizi nějaká nešla, přišla mi tato parodie velice vhod a pobavila mě. Navíc točilo se v Olomouci na lékařské fakultě Univerzity Palackého (jsem Olomoučanka a absolventka Univerzity Palackého) a v Litoměřicích, tak mě to prostě zaujalo. Chápu, že to není nějaké extra veledílo, ale mělo snad být? Já myslím, že i tvůrci brali tento film jako oddychovku, která má diváka především odreagovat a pobavit. A tento účel splnila, myslím si, na jedničku s hvězdičkou.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Jedna hvězda za Olomouc, druhá za odvahu natočit parodii, ale prosím, už to nedělejte, bída.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
5.5
Česká pokus o variaci na Bláznivou střelu.? před 30 lety by to asi prošlo, ale ted je to spíš smutný...
les62
593 bodů
1
Pro mě velké zklamání, které nedokázali porazit ani moji oblíbení herci. Vydržel jsem jen do poloviny, dál už jsem to nezvládl....
Lukashyvl
584 bodů
8
Je to na Česko opravdu dobrá parodie. Jen je vidět, jak moc se inspirovali Bláznivou střelou.
Vlastní názor
Vlastní názor
178 bodů
0
Nedokoukal jsem. Vydržel jsem cca 30 minut. Nešlo se přenést přes to, že tak kvalitní herci vzali takovou slátaninu. Postrádalo to úplně vše. V tomto filmu ve mně vzbuzoval každý pokus o vtip prostě odpor. Nešlo to vstřebat a že vydržím opravdu hodně.
JardaRezek
46 bodů
5.5
Za mě v pohodě, dokonce jsem si některé části pustil ještě jednou. Do mého vkusu se autoři trefili a o to jde. Je fakt, že každý není naladěn na takový humor. Nemá význam vést filozofické diskuse na téma komedie natočená v Česku. Komu se to nelíbí, má vždycky minimálně jednu volbu navíc.