Resident Evil: Vendetta

64%
Resident Evil: Vendetta
Plakát traileru
BSAA Chris Redfield je vyslán, aby pomohl Leonu S. Kennedymu a Rebecce Chambers zastavit skupinku vojáků, kteří chtějí v New Yorku rozšířit smrtící virus.



Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Ne už tak dokonalé jako RE:Rozklad. Animace typicky videoherní (byla opravdu povedena až na nepřirozené detaily).
  • Akce
  • Tempo
  • Zápletka
  • Nepřirozená animace
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Herní série Resident evil má můj respekt i pozornost navzdory faktu, že jsem žádnou hru nehrál. Nebaví mě to a nemám na tento typ her buňky. Hraná filmová série pro mě skončila druhým dílem, protože potom se na to už nedalo moc koukat. No a teď tu máme další produkt - animovaný film. Zatracení pro mě bylo zjevení: úžasná atmosféra, sqělá animace, vtahující příběh. Tato tři hlediska překonala Vendetta sice jen v animaci, tím si ale nemusím ten další strhující zážitek vůbec kazit. Jsem nadšený a nechci hledat žádné vady a chyby. Proč taky?
ScarFace_V8
ScarFace_V8
880 bodů
6
Po dlouhém čekání, mnou velmi očekávaná Vendetta konečně dorazila a do třetice těchto CGI filmů mě… no – zklamala? Zklamání přece nepřipadalo v úvahu, ale bohužel se tak stalo. Film opět spojuje Leona S. Kennedyho s Chrisem Redfieldem, aby se bok po boku postavili proti nové hrozbě v podobě nového viru s označením ‚A‘ vytvořený tajemným padouchem Glennem Ariasem. A tady přichází první kámen úrazu. Padouch, od kterého se očekávalo různé, nehledě na veškeré teorie před vydáním – tenhle vznikl pouze pro potřeby filmu a veškerý potenciál postavy je pryč. Po velmi dlouhé době se vrací další známá postava, která je též přeživší Raccoon City a to Rebecca Chambers. Zrovna u ní mi přišlo, že vývojáři zapomněli, že by postavy měli taky stárnout, protože na 37 let vypadá skvěle. Její postava prošla docela razantní změnou, protože najednou z holčiny co přežila Marcuse, Weskera, Caliban Cove nebo podzemí je najednou někdo, kdo musí být zachraňován. Ale budiž. Film sám o sobě působí dosti uspěchaně. Scény nejsou rozvedené nebo nedávají smysl. Prostě jako by ve střižně nevěděli co s nůžkami. Do toho film ještě nepůsobí uzavřeně, protože někdy uprostřed filmu bylo „něco“ nakousnutého, ale pak už se k tomu nevrátili. Doufám, že na to navážou v případném pokračování, avšak z důvodu opomenutí v tomto filmu by spíš vypadalo jako snaha o záchranu situace. Ale abych jenom nehanil. První polovina filmu je až s temným hororovým nádechem, druhá je už, ale akčního rázu podobně jak v prvních dvou filmech. Film se může pyšnit vážně skvělou akcí, ba co vůbec i snad jednou z nejlepších akčních scén vůbec. Animace též prošla revolucí. Skvěle vypadající postavy nebo fotorealistický New York jsou vážně skvělou pastvou pro oči. Za mne 65-70%.

Dodatečné informace

Původní název:
Resident Evil: Vendetta (více)
  • Japonsko Resident Evil: Vendetta
  • Japonsko バイオハザード ヴェンデッタ
  • Japonsko A kaptár: Vendetta
  • Japonsko Biohazard: Vendetta
  • Japonsko Resident Evil: A Vingança
  • Japonsko Resident Evil: Vendeta
  • Japonsko Resident evil vendetta
  • Japonsko Обитель зла: Вендетта
Země původu:
Japonsko
Čeština:
Resident Evil: Vendetta je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Resident Evil: Vendetta


Podobné


Powered byJustWatch