Šíleně šťastná

69%
Šíleně šťastná

Beatrice je upovídaná bájivá lhářka a samozvaná miliardářka, která ráda věří tomu, že se zná se všemi důležitými lidmi. Donatella je oproti tomu potetovaná zamlklá introvertka, která v sobě skrývá tíživé tajemství. Obě ženy jsou pacientkami v moderní, ale střežené psychiatrické klinice a postupně se mezi nimi vyvine silné přátelství. Společně pak z léčebny utečou a snaží se ve světě venku během své bláznivé cesty najít štěstí, které obě ztratily… (AČFK)




Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Když jsem si přečetla, že půjde o dvě psychopatky, které utečou z blázince, tak už a priori jsem neměla příliš chuti film vidět. Nakonec jsem byla "lapena" od začátku do konce brilantním výkonem Valerie Bruni Tedeschi v roli upovídané a vymýšlející si Beatrice a potetovaná zamlklá introvertka Donatella v podání Micaely Ramazzotti byla neméně excelentně zahraná! No prostě italský film s typickou italskou energií, příjemně znějící italštinou, i když někdy hodně "uřvanou" :-), road movie, evokující Thelmu a Luisu, dvě ženy, snažící se rovněž uniknout z každodenního stereotypu života.
Chalupa
Chalupa
170 bodů
8
Film překvapil živelností a pravdivostí postav, kterým uvěříte, že jsou skutečné. Slabší povahy (např. mě) dojmou až k pláči. Skutečně strhující kouzlo filmu s velkými detaily, které podtrhují niternost, blízkost a syrovost vztahu k blízké osobě, k člověku, kterého neznáte. Byť by jím byl tak trochu blázen. A v tomto dobrodružství poznáváte jeho skrytá tajemství. Film se mi moc líbil, ač jinak italské filmy nemusím.

Dodatečné informace

Původní název:
La pazza gioia (více)
  • Itálie Šíleně šťastná
  • Itálie La pazza gioia
Premiéra v ČR:
19. 1. 2017
Distributor:
AČFK
Země původu:
Itálie, Francie
Ocenění:
Žádná ocenění