Sing Street

80%
Sing Street
Sing Street je irská hudební komedie. Dospívání v Dublinu 80. let není vůbec snadné, zvláště pro Conora, jeho otec právě přišel o práci, manželství rodičů se rozpadá a jediné, s kým si rozumí je starší bratr. Následkem finančních problémů musí nastoupit na levnější školu a stává se objektem místní šikany. Jedna mizérie za druhou, ale pak ji uvidí. Tajemnou dívku postávající u školních vrat. Jak ji ale donutit si ho všimnout? Přece založením hudební kapely!


Scénář:

Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
I když muzikály, ani teenage filmy nejsou mým oblíbeným žánrem, tady se to sešlo mimořádně dobře. Neokoukané tváře, dobrá muzika, působí to velmi věrohodně a poloamatérsky, zpěv není dokonalý, nebo vyumělkovaný.. romantická stránka skvělá, problémy mladé generace také pěkně ztvárněné.. pro mě osobně obrovské překvapení. Paráda.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Carneyho další hudební pohodovka, která imho nedosahuje kvalit Once a Begin Again, ale i tak dokáže luxusně nabudit. Navíc ten chlap má fakt cit pro audiovizuální médium jako málokdo.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
No jo hudební filmy... Patrně můj největší žánrový crush, kterému čas od času cíleně podlehnu. Mohlo by se zdát, že podobné boybandy jsou dnes (tedy i v době vzniku filmu) již přežitkem a jejich boom nastal v uplynulých dekádách na přelomu tisíciletí, avšak nelze upřít že třeba Backstreet Boys nebo 'N Sync daly nádech celé jedné generaci a i když by dneska hudební mainstream kroutil hlavou, tak tyhle přeslazený pecky od nalakovaných frajírků trhaly rok co rok žebříčky hitparád. Je tak nakonec logické, že nastupující "generace" potřebovala najít balanc a hudební mainstream vyvážit, a tak je nahradil na scéně rap a třeba po takových One Direction už dneska nikdo ani neštěkne.. Sing Street je takovou připomínkou téhle éry a paradoxně vyhází snímek v době, kdy One Direction oznamují svoji doposud trvající "pauzu". John Carney je takový irský zázrak, který se ve svojí tvůrcovské kariéře soustavně zaměřuje na hudební kousky, z nichž ne všechny jsou takovým hitem napříč světem, ale třeba Once z roku 2007 mělo i díky české účasti právě zde nebývalý ohlas. Tohohle se rodák z Dublinu drží i nadále. Mezi Once (které drží i Oscara) a Sing Street je ale devět let rozdíl a co především obrovská cesta, která z režiséra takřka béčkového televizního filmu dělá tvůrce, jenž si tímhle kouskem odškrtl tu nejvyšší ligu.. Jedná se o poctivé coming-age drama, kde si parta kluků plní sen se založením kapely, aby si kompenzovali veškeré životní nezdary a nasměřovali své osudy světlejším směrem.. Hlavní hrdina si chce za pomoci představy, že holky letí na muzikanty, právě k jedné takové dušičce dopomoci. Právě pro ni musí dát dohromady jak kapelu, tak i samotný repertoár, když ale neví jestli vůbec umí zpívat... Malinko trvá než se snímek rozběhne, ale jakmile je všechno připraveno nový objev hudební scény kapela Sing Street je na cestě budovat si davy fanynek.. Hlavní hrdina filmu Ferdia Walsh-Peelo, který zde hraje právě zamilovaného Conora nakonec ale není úplně nejsilnější charakter a vedle zaměnitelných dalších členů kapely nejde o postavy, na které budu vzpomínat. Kdo skutečně táhne, je Conorův starší brácha Brendon, který mu v lecčem nahrazuje nefungující rozhádané rodiče a má pro postavu pochopení.. Líbilo se mi to i když ty songy nejsou zrovna můj žánr, ale celou tou svojí atmosférou mě jsem si to užil. Tedy dost zdařilá teen hudební rom-comedy. 75%

Dodatečné informace

Původní název:
Sing Street (více)
  • Irsko Sing Street
Země původu:
Irsko
Čeština:
Sing Street je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch