The Wall

64%
The Wall
Plakát traileru

Dva američtí vojáci jsou drženi v šachu iráckým sniperem.



Režie:
Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Americký sniper se chybou kolegy v poušti dostane na mušku profesionálního odstřelovače. Mezi nimi je jen malá nestabilní zeď. Po snímku ´Pohřben zaživa´, ´127´, či z válečné zóny ´Mina´ tu máme další drama jednotlivce na pokraji hrůzy a vlastní smrti. Dramatický velice napjatý příběh jedné postavy ve velmi vyhrocené situaci. Absolutně reálný příběh poukazující na fakt, co může v akci způsobit frajeřina, netrpělivost či absolutně banální chyba. Dostat se na mušku odstřelovači, který ví co dělá, není žádná legrace. Svým způsobem příběh připomíná snímek z roku 2002 ´Telefonní budka´ a to tím, že se ohrožená postava baví se svým nepřítelem přes aparát. Jedná se o unikátní pohled na souboj sniperů ve válce, jaký tady ještě nebyl. Po celý ten dlouhý čas u diváka v hlavě šramotí otázka a tím i zvědavost, jak šach ze strany nepřítele skončí. Je to drsná a psychologická hra, do které je potřeba se vcítit, což je jednodušší pro toho, kdo byl někdy na vojně. Snímek ve vyprávění jednoduchý, pro akčně založené jedince nudný, ale realisticky ve svém psychologickém obraze snahy přežít velmi dobře naložený.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dost dobrý a přitom nenápadný thriller, který chtě nechtě tu Telefonní budku vážně připomíná. Kick-Asse jsem nepoznal - docela nám chlapec zmužněl, a moc jsem mu tu situaci teda nezáviděl. Takhle v nočních hodinách fakt parádní a hlavně nečekaný zážitek.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Režie Limana je pořád fajnová, Aaron Taylor-Johnson mě pořád baví, celkově to odsýpá ale v podstatě tam chybělo něco co by mě vtáhlo.

Dodatečné informace

Původní název:
The Wall (více)
  • USA The Wall
Země původu:
USA
Rozpočet:
3 mil. USD
Tržby:
4,5 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch