Coco

85%
Coco
Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny.  (Falcon)



Recenze: Coco

Kinobox.cz
80%

Coco je korunován docela originálním poselstvím. Jednak o důležitosti rodiny a naplnění vlastního snu (to není tolik originální), ale také o tom, že smrt nemusí být smutná, a na mrtvé se nemusí vzpomínat se slzami v očích. Což je fajn a možná u dětského filmu i docela odvážné.

Kinobox.cz
93%

Co se mi na filmu líbilo? Vizuál. Město mrtvých mělo údajně předobraz v mexickém městě Guanajuato, které svou barevností a skladbou trochu připomíná. Ale mně to připadalo ještě jako kdyby se město mrtvých vykřesalo ze zkřížení Města tisíce planet z Valeriana s městem Ásgard a planetou Sakaar z Thora. Úchvatné.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
10
Upřímně jsem se Coco celkem bál. Kniha života,která vycházela taktéž z mexické kultury mi vůbec nesedla a tak jsem se bál,aby Pixar dokázal přijít s něčím zajímavějším co mne více zaujme. No po shlédnutí musím konstatovat,že se jim to podařilo dokonale. Coco je podle mne nejlepším animovaným filmem minulého roku a pro mne i jeden z nejlepších,které kdy vznikly. Animace je tak nádherná,že z ní až přechází zrak. Je velmi hravá a barevná. Scénář je tak výborný,že musí být minimálně nominovaný na Oscara. Tak úžasný příběh jsem na filmovém plátně dlouho neviděl. Nachází se zde spousta zajímavých postav,zvratů v ději,zábavných scén a odkazů,které člověk znalý mexické kultury dokáže ocenit. Místy velmi vtipné,místy dobrodružné a hlavně velmi dojemné. Když malý Miguel hraje Coco na kytaru a zpívají spolu píseň jenž napsal její otec,tak jsem byl úplně na měkko. Hodně se zde klade důraz na rodinu a uctívání zesnulých což je téma mi velmi blízké. Rodina je na prvním místě. Písně byli povedené,ale jen pár z nich dokázalo opravdu strhnout. Ve zkratce je pro mne Coco 100% podívanou,kterou jsem si dosytosti vychutnal. PS: Frida byla boží!
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9.5
Pro mě nejlepší animák všech dob. Perfektní nápad , perfektní scénář, místy až geniální animace. Těžko si dovedu představit, že kdyby byl film Coco hranýmn filmem, tak by byl lepší. Příběh je veselý, dojemný i smutný a vše má hlubokou myšlenku a zapadá to do sebe. Perfektní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Skutečně nádherný design, který je tím působivější, že ačkoliv jde o CGI animaci, takže by byl možný jakýkoliv pohyb kamery, jakýkoliv úhel pohledu, se plně drží pravidel hraného filmu - čímž evokuje, že ty úchvatné věci jsou hmatatelnou součástí našeho prostoru. Jakkoliv většinou lituju toho, že se animáky moc vážou pravidly fyzické kamery, taky je ten princip využitý na maximum. Byla opravdová radost ten film sledovat. Dokonce i příběh je dobrý a konečné momenty patřily k tomu nejemociálnějšímu u Pixaru - škoda, že v několika momentech se až moc spoléhá na klišé (rodina nesmyslně urputně odmítající hrdinův sen, a co mělo být to přiznání záporáka před kamerami?). Rozhodně nejlepší pixarovka pod Disneym a jedna z nejlepších vůbec.


Dodatečné informace

Původní název:
Coco (více)
  • USA Coco
Premiéra v ČR:
18. 1. 2018
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Coco je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch