Zázračný nos

48%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Koprodukční pohádky se mi většinou moc nelíbí, ale Čarovný nos je dobrá pohádka. Herecké výkony sice nejsou nic moc, najde se tam jen pár dobrých v malých rolích, ale líbil se ki scénář. Příběh je košatý a celkem poutavý. Vizuál spíše průměrný. Suma sumárum 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Pohádkový příběh, kde hlavním problémem je nos. Že by inspirace snímkem ´Tři veteráni´, kde také měla princezna s nosem co do činění? Vzhledem k faktu, že tu je i spousta dalších motivů ze starších i doslova pamětnických pohádkových filmů, je neslučitelnost z dávným názorem, že pohádkový žánr je zcela vyčerpaný, více než jasná. Například snímek ´Princezna se zlatou hvězdou na čele´ připomene scéna na konci příběhu, kdy se princezna Diana ptá Filipa, zda-li ho nepoznává a jestli jí nechce za ženu. Filip odpověděl zcela stejně jako kdysi král Kazisvět. Každopádně šli tvůrci zajímavou cestou, kde vytvořili vcelku vkusnou televizní pohádku, které by ale daleko více slušel filmový formát určený do kin. A to nejen kvůli své stopáži. Kostýmy jsou na pohádku tradiční a výprava také není k zahození. Tak proč ta televisnost? Známá pohádková šablona je zachována, takže pro starší diváky tu tkví jistá předvídatelnost. Příběh pohybující se kolem voňavek a typických lidských vlastností i přesto vytváří plynulou, romantickou a hlavně příjemnou podívanou, ke které se dá pravidelně vracet.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Nejkomplexnější z letošních vánočních pohádek. Paradoxně proto jako pohádka velmi neuspokojivé až matoucí. postavy jsou tak bohaté, že vůbec nedává smysl, proč by se podřizovaly klišé a stereotypům pohádek. Kéž by se tvůrci mohli vykašlat na "tradice" a natočit prostě plnohodnotné fantasy... 2 a 1/2
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
2
Hrozně nudné, překombinované a celé se to vleče! - 20%.
zuz
zuz
395 bodů
8
trochu zdlouhavé,ale originální