Pravý rytíř

40%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
2
Rok 2016 považuji za jeden z nejslabších co se pohádek týče. Každé vánoce ladím ČT1 skrz projekci nových filmů,ale letos si to budu muset vážně promyslet. Pravý rytíř sice nebyl nejhorší z vysílaných filmů,přesto je to velmi podprůměrná podívaná,která postrádá příběh a charismatického hlavního hrdinu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
žádná velká paráda to sice není, ale za mě je tato pohádka alespoň průměrná. Lukáš Vaculík zahrál své, ale krom králů, kteří ale měli jen malé roličky se nikdo z aktérů moc neukázal. Scénář je klasický, troška těch kouzel navíc.. není to tak zlé - 55%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Nemohu si pomoct, ale vzdáleně tato pohádka připomíná starší snímky ´Nebojsa´ a ´O statečném kováři´. Mladý jinoch jde do světa na zkušenou a doprovází ho dva mameluci, kteří jeho dobroty chtějí jenom zneužít. Motiv z pohádky ´O statečném kováři´, že? A jak jinak, jdou zachránit princeznu ze spárů černokněžníka tentokrát ve spálené zemi. Nebojsa také došel do podivné temné země. Nebo snad ne? A onen statečný kovář? Ten sice musel vlézt do studny, ale princeznu věznil kdo? No nic. Novotou tohoto příběhu je fakt, že hlavního hrdinu doprovází jeho otec, což svým výstupem měla být zřejmě komická figurka, ale s úctou k Lukášovi Vaculíkovi, se to moc nepovedlo, byť se viditelně Lukáš snaží sebevíc. Originalitou jinak tento počin nekypí, ale to neznamená, že by se na to nedalo koukat. Naopak. Pohádka je příjemná, uvolněná a co hlavně, pro děti jednoduchá. Natočená je tedy přijatelně, ale jako obvykle to jenom potvrdilo již několikaletou scenáristickou krizi v oblasti pohádek. Bohužel.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Nejslabší z tří letošních pohádek dali na Štědrý den? Zajímavá politika. Řemeslně pod úrovní ČT, myšlenkově uprostřed středověku. Nejpasivnější trofejová princezna od Super Mario Bros. a příběh odvyprávěný bez sebemenší snahy o cokoliv. Absolutní tvůrčí i produkční rezignace.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
3
"Ne, že budete pryč 5 let." - "Do 5 jsme doma." Starouš Lukáš Vaculík v akci. Příběh je pohádková klasika o zachraňování princezny. Kostýmy slabší, efekty děs a herci obstojní, až na Hanzlíka! Ten tam vyloženě nesedí. Úvodní + závěrečná píseň zpívá Xindl X, který se tam i mihne jako přelud a to je +. Celkově hodnotím pohádku, tak že se nepovedla! - 30%.
miza
miza
2 336 bodů
1.5
Začarovaný kruh štědrovečerních pohádek tentokrát byl moc a moc špatný.Již ae to stává tradicí.Hodně slabá pohádka na nejkrásnější den pro děti i dospělé.Co bude dál.......
petr-hnyk
1 542 bodů
4
Po hodině jsem naštěstí zapomněl, o čem to celé bylo... Vlastně pamatuju si nějaký rychlý úvod, který ani pořádně nepřestavil jednotlivé hrdiny, ani jejich motivace. Děj filmu je posouván větami typu: "Četl jsem, že kdesi na východě je spálená země, tak bychom mohli jet tam..." a tak dále, a tak podobně... I letos prosím Českou televizi, aby se na další vánoční "výpravnou" pohádku vykašlala. Koncesionáři děkují předem.
zuz
zuz
395 bodů
5
Spálená země se moc nepovedla jinak to bylo super a hlavně se povedla hudba.