Iron Fist

60%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
S1 4/5 Mytologie kolem Dannyho funguje, Meachumovci správně šáhlí a nevyzpytatelní, Colleen nádherná a tajemná Ruka dost zajímavá. Když Iron Fist vyšel, tak jsem četl hodně kritiky na slaboučké souboje..no myslím, že to je to poslední, co by mi tady vadilo. Snad jen ten soundtrack mi mnohem víc sedl u Luka Cage. S2 4/5 Z těch pokračování Marvel Netflix sérií mě tohle bavilo asi nejvíc. Dost tomu pomohl ten seskok z 13 dílů na 10, a ikdyž mám docela výhrady k Davosovi (chápu jeho pohnutky, ale ten chlap to odehrál s jedním nasraným výrazem a to je v konkurenci Bushmastera, Cottonmouthe a Kingpina sakra málo), tak ty vedlejší postavy to v pohodě vyrovnávají.
Atchyroz
3 398 bodů
6
65% - I přes špatné recenze mě první série Iron Fista docela bavila. Zklamáním mohla být akorát ta choreografie akčních bojových scén, která podle mě byla dost odfláklá a na Daredevila ze stejného světa se absolutně nechytá. A na to, že Dani má být mistrem bojového umění na světové úrovni, tak to bylo nic moc. Finn Jones jako Iron Fist je poměrně oukej, ale nic převratného, spíš mě zaujaly vedlejší postavy. Tím myslím například Davida Wenhema a Toma Pelphreye, kteří si své role dost dávali a bavili mě víc, než samotný hlavní hrdina. Jessica Henwick také hraje zajímavou postavu. Bohužel stejně jako další samostatné seriály členů Defenders, i tady je velký problém s tempem a příběh je až moc natahovaný. 13 epizod je prostě moc a kdyby byla série zkrácena o třeba 5 dílů, ničemu by to nevadilo a příběh by rychle odsejpal. To se krapet vylepšilo v druhé sérce, kde došlo ke zkrácení o 3 epizody. Sice to pomohlo, stejně tak se zlepšila choreografie, ale dějově mě už série tolik nebavila a vlastně si z ní už moc nepamatuju. Kvalitativně na stejné úrovni jako průměrný Luke Cage, i když spojení těchto dvou v Defenders bylo super.
RoCo
RoCo
866 bodů
3
Právě jsem dokoukal poslední epizodu druhé řady a musím říci, že seriál mne velmi zklamal..... Jediný, kdo mne vlastně udržel až do konce, byl Ward Meachum. Jedině proto "celých" 30%. Víc už se mi k tomu nechce psát.
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
7.5
Má očekávání byla vysoká a z většiny byla i naplněna. Iron Fist sice nemá a Daredevila, ale je lepší než Jessica Jones (na rozdíl od ní je tu maximálně jedna hluchá epizoda) a rozhodně lepší než Luke Cage (nemusíte čekat 45 minut, než se v posledních 10 začne něco dít). Seriál funguje od začátku do konce a je zábavná akční jízda, chvilkami malinko hapruje logika, ale to jsem ochoten přehlédnout. Někdo může mít problém s Finnem Jonesem. A ano, asi není 100%, ale pořád to funguje, byť ta naivita byla občas trochu přehnaná. Seriál ale nabízí dvě o dost zajímavější postavy, a to Colleeen Wingovou a Warda Meachuma. Colleen si člověk prostě musí oblíbit, ale Ward mě překvapil, vzhledem k tomu, jak jsem ho ze začátku nesnášel. Akční scény jsou dost povedené, ale je škoda, že tu není nic tak kulervoucího jako scény na jeden závěr v Daredevilovi. Trochu slabší je to se záporáky. Madame Gao je skvělá a podle mě se může směle rovnat Fiskovi i Kilgraveovi, ale Meachum a ten další (nechci spoilerovat), za ní zaostávají.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
7
Mistr kung fu, který vlastně ani žádný mistr není. Iron fist, Danny Rand je již čtvrtý seriál a čtvrtá postava Defeders, osobně doufám že do týmovky Danny (Finn Jones) trochu víc potrénuje, protože jeho kung fu nebylo chvilkami moc povedené. Co se týká obsazení, tak zde nemám jediný problém, ať už hlavní postavy (Finn Jones či Jessica Henwick), nebo vedlejší, především pak David Wenham, který si většinu scén kradl pro sebe. Děj a jednání některých postav bylo občas předvídatelné a hloupé, ale i s tím se dá žít, ale bojové umění především pak Iron fista bylo místy k smíchu a na tom by měli zapracovat do budoucna. Jinak při srovnání s ostatními hrdiny u mě stále vede Daredevil.