Místo u moře

79%
Místo u moře

Po smrti svého staršího bratra Joea (Kyle Chandler) zjišťuje Lee Chandler (Casey Affleck) s velkým překvapením, že byl svým bratrem ustanoven jako jediný opatrovník synovce Patricka (Lucas Hedges). Lee opouští své současné zaměstnání a naplněn obavami se vrací do vesnice Manchester-by-the-Sea, aby zde pečoval o temperamentního šestnáctiletého Patricka. Je také nucen se vyrovnat se svou minulostí, která ho odloučila jak od manželky Randi (Michelle Williams), tak od komunity, ve které se narodil a dospíval. Lee a Patrick, které spojuje pouto jediného člověka, jenž celou rodinu udržoval pohromadě, se oba snaží smířit s životem ve světě bez Joea. (Falcon)




Recenze: Místo u moře

Kinobox.cz
80%

Rozhodně jsem v kině ocenil scénář, režii i většinu hereckých výkonů, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že jsem velmi podobné depresivní nízkorozpočtové dílo viděl v kině už mockrát. V Anglii jsou filmaři, kteří na tento styl mají víceméně patent, a i u nás se někdy (výjimečně) podaří něco podobně kvalitního natočit.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Já měl letos dva typy na Oscarové kandidáty. Jedním byl La la land a druhým byl právě tento snímek. Bál jsem se toho,že mne tohle sociální drama nebude bavit,ale pěkně jsem se spletl. Za vše může hlavně výborný Casey Affleck s kterým jsem to všechno naplno prožíval. Velmi emocionální film,který nepřímo útočí na divákovi city.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Drama, jak má být. Pomalé tempo, příběh hlavního hrdiny ( zejména jeho krutá minulost ) se celý film pomalu a souvisle vyjasňuje. Chvílemi film působí strašně depresivně. Hlavní hrdina téměř neschopen projevit city, působí celý film dokonale apaticky a skvěle to příběh dokresluje. Klobouk dolů zejména před Casey Affleckem. Velmi dobrý film, který ale asi není pro širokou masu diváků.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Casey Affleck má dar nejotravnějšího vystupování v historii lidského pokolení, což skýtá skvělý potenciál. Zatím nejlíp toho využil Andrew Dominik, ale Kenneth Lonergan je tomu blízko. Představa tohohle iritujícího dětsky a dětinsky vyhlížejícího člověka, před kterého postaví zodpovědnost, o niž nestojí, je zdrojem dostatečného pnutí, aby mě to zajímalo dvě a půl hodiny. Až k srdci se to ale nedostalo.


Dodatečné informace

Původní název:
Manchester by the Sea (více)
  • USA Místo u moře
  • USA Manchester by the Sea
Premiéra v ČR:
2. 2. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
9 mil. USD
Tržby:
78,99 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Místo u moře je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch