Čertí brko

58%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tyhle Vánoce jsem viděl všeho všudy 2 novější pohádky. Zatímco Hodinářův učeň spíš zklamal, tohle bylo správně potrhlé, příjemné..se správným hrdinou i padouchem. Vlastně potěšilo. 6.5/10
sabule
14 227 bodů
0.5
A další rádoby vánoční pohádka.Proč se vůbec takovéto filmy natáčejí nechápu.Jsou si všechny tak podobné a člověk na ně rychle a rád zapomene.Snad jen Ondřej Vetchý se dá srovnávat s hercem,jinak statistické a neherecké bláboly.Prostě,opět jeden průšvih.
avenis
avenis
7 963 bodů
5
První, co mě napadlo - návaznost na "S čerty nejsou žerty". Čert Janek udělal kariéru a povýšil až na Lucipera. Druhý dojem - příliš civilní a současné. Luciper je až moc korektní a málo čertovský. Asi za to může ta "poezie". Písničky se mi nelíbí, Slovenská herečka s maďarským jménem mluvící česky s přízvukem, to už je moc. A náznak výchovy k rasovému míšení, to už je mi zcela proti srsti. Čert a člověk mají dítě... no chotě sa vypchať, priatělia! (27.12.2019)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
0.5
Byla to hotová katastrofa! Chtěla jsem se odreagovat, ale jedině jsem se naštvala. Napřed jsem si otrhávala paty, pak jsem si okusovala nehty a nakonec jsem hrála hru na mobilu a tu pohádku jsem měla zapnutou jen jako kulisu. Pořád se mluví o Troškovi jako o nějakém odpadu, ale ty jeho pohádky mají alespoň nějaký obsah. Netušila jsem při těch známých osobnostech, že to bude až takový hrůzostrašný zážitek!
kknk2
kknk2
2 937 bodů
5
Na této pohádce se mi líbil asi jen úvod, protože potenciál jejich administrativní peklo má, pěkný vizuál i kostýmy, dokonce ani triky nevypadaly zle, ale když došlo na pointu filmu, tak ta je zhmotněná hloupost.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
6
Jednoznačně nejvýraznější postavou je bývalý krejčí a nynější hledač pokladů jako záporák, o kterém je možné přemýšlet. Škoda, že zůstal odbytý ten borec, co práskl vlastní manželku a přivedl ji na šibenici. Není to úplně špatné, nepitvoří se, snaží se o nějaký příběh, ale scénář je slabý. Obehraná zápletka nevadí, to k pohádkám patří, ale spíš jsou hodně odbyté momenty, které mohly být silnější. Hlavně zpočátku fajn, pak je to proložené chaotickou akcí, kdy jedno dítko v kině vykřiklo. „Ať už to skončí!“ Teda ukázalo se, že se mu hodně chtělo na záchod. Ke konci hodí zákrutu k sympatické filozofické debatě, a je jen škoda, že těchto dialogů nebylo víc.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
5.5
Budař hraje jako vždy dobře hajzlíka, jakoby mu tato role byla celoživotně vlastní. Výbornou pozici má i Daniel (Blaník) s Plodkovou a dobře rozpolcený je i Vetchý. Zbytek filmu je prázdná vymyšlená vata, s pokusy o vtipy, nesourodými triky a méně věrohodnou ústřední dvojicí. Prostě nevěřím, že starší gay se dokáže zamilovat do třicetiletý holky (v pohádce). Ruší to. Je to divně obsazený. Nešlape to.
  • námět, výprava, záporné postavy a Vetchý
  • tempo, triky a kladné postavy
les62
593 bodů
2
Za co? Tak moc nikdo nezlobí, aby se na to musel dívat.....
Ku
460 bodů
5
Docela dobrý
bubu
112 bodů
6.5
zajímavé efekty, divné obsazení hlavní postavy, vcelku vtipný děj, jindy tragikomický, společné československé projekty nemusí však nutně znamenat vyšší kvalitu. NPohádka neurazí, ale místy nudí, zatímco Budař záporáky umí, hlavní hrdinka nepřesvědčivá.