Auta 3

71%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Velmi pěkné zakončení jedné animované série. Oproti druhému dílu vidím kvalitativní posun směrem dopředu. Zlepšení nastalo jak v samotném příběhu,tak i v animaci,která je místy nádherná a působí až reálným dojmem (příroda kolem závodiště). Co se týče toho příběhu,tak z něj jde trochu cítit inspirace prvním díle. Tohle není výtka,jen to chtělo přijít s něčím originálnějším. Hodnotil bych tak 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Příběh o stárnoucím bejkovi, který byl nejlepší, ale začínají ho dotahovat mladší a rychlejší, by zase šel zasadit do jakéhokoliv i neanimovaného prostředí. Fakt sranda, že zrovna tahle série, která už tolik let dojí rodiče na tom merchandisingu, je (až na ten druhý díl), tak nedětsky vystavěná. Palec nahoru i za ten dost "nečekaný" konec, tohle bych asi u animáku nečekal.
Fingon
16 886 bodů
8
70%, lepší, než dvojka, ani jsem se (na rozdíl od jedničky) nenudil. Ale stále platí, že celá tahle série jde mimo mne.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Docela příjemná reminiscence Rockyho životního příběhu, která nádherně vypadá a dobře uzavírá McQueenovu linii, ale od značky Pixar jsme zkrátka zvyklí na originálnější náměty a kreativnější znázornění možností fikčního světa. Pro dospělé je to navíc pohříchu málo vtipné, byť stále intelektuálně a morálně na úrovni, na rozdíl od takových Mimoňů.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Auta 3 jsou již 18 filmem studia Pixar. To znamená, že musím začít s tím, co si myslím o každé Pixarovce- Jsou to neuvěřitelně promakané animáky a Pixar netočí animáky pouze pro děti ale má v nich zároveň něco co dokáže zabavit dospělé diváky. A to se dá říct o Autech 3- Auta 1 sázela na příběh typu dostaneme se ze známého prostředí A do neznámého prostředí B, Auta 2 spíše cílila na špionážní dobrodružství McQueenova noshleda Buráka a Auta 3 jsou příběhem o stárnutí a nové generaci. Blesk už není ten mladý závodník a z toho filmu to jde hrozně cítit. Sice se často dočkáváme humorných scének ale dočkáme se scén které byste do animáku netipovali- A tím se Pixar liší. Auta 3 jsou v závěru opravdovým předáváním pochodně mladší generaci. A je správným zakončením této trilogie. K tomu jestli má ještě cenu pokračovat se vrátím později. Ta animace je pořád neuvěřitelná. A je fakt neuvěřitelné, že příroda v Pixaru už pomalu opravdu vypadá jako živá. Pixaři jsou prostě machrové animovaného filmu a těším se na každý jejich kousek. Auta 3 jsou prostě další úžasná Pixarovka a opravdové dobré zakončení trilogie. A já se jenom modlím aby jakékoliv tržby zabránili Pixaru natočit Auta 4. Lepší zakončení si totiž nikdo opravdu nemohl přát a bojím se, že narozdíl od Toy Story 4 by už nebylo cokoliv vyprávět. A hlavně bych chtěl aby Pixar začal točit čím dál tím více originální filmy. Nějaké to překvápko jako před 2 roky V hlavě. PS1: Krátký předfilm je neuvěřitelně roztomilý a (klasicky pixarovsky) překrásný. PS2: Potitulková scéna je ale vpodstatě se jedná o scénu z filmu z jiného úhlu pohledu. PS3: Český dabing je kvalitní jako jsme u Pixarů zvyklí. A co se týče toho, že Buráka místo Petra Novotnýho mluví Buráka jeho syn Pavel Novotný...... Pavlík je snesitelný ale na Petříka nemá :-)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Jako druhé pokračování by to bylo perfektní. Jako první film je i tento plný emocí, asfaltových, kamenných i písečných dráh, příjemného humoru, rychlých vozů i starších veteránů a příběhem rovný realitě. Jde o zralejší pokračování co se opravdu povedlo.
  • Příběh
  • Humor
  • Modely aut
  • Změna dabingu u určitých postav
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Třetí Auta jsou po Příběhu hraček teprve druhou filmovou značkou, které svým fanouškům dopřála druhé pokračování tedy jako série zaznamenala trilogii.. I když si myslím, že Pixar patří již do animované tvorby pro dospělejší diváci, kdy děti nemohou přesně nalézt klíče, které tvůrci do každého svého dílka schovali, aby starší divák si mohl vychutnat vyobrazená témata, tak možná právě Auta jsou poměrně dětinská.. Auta vždycky upoutala svojí stylovostí, ale za to nedisponuje příliš propracovaným fikčním světem, který sebou nese více otázek než by měl.. První Auta byla jakousi charakterovou proměnou a dospěním Bleska McQueena, v němž hlavní hrdina pozná o čem je "život" a co je v něm opravdu důležité, mimo to měly excelentní vyobrazení všech závodních sekvencí. A svého času jsem je měl celkem rád. Auta 2 pak přišly s něčím odlišným, kdy se více soustředily na Bleskova parťáka Buráka, který mě obecně přišel spíše otravnější charakter (obzvlášť v českém dabingu), zkusily jiný přístup a minimálně u mě moc nepochodily a zařadili se k tomu nejhoršímu od Pixaru.. I proto jsem na třetí díl trošku pozapomněl a dohnal jsem ho až nyní po letech.. Ano, je to jistě zlepšení oproti dvojce a návrat k tomu o čem tahle značka vždycky byla, tedy k závodům. Blesk McQueen se stal ikonou svého řemesla a aktivní legendou, proto bylo zřejmé, že jednou dojde nová generace závodníků, kteří budou dravější a lepší než on. A to přesně řeší poslední Auta.. Postupně jsou všichni jeho závodní rivalové nahrazování mladšími a vylepšenějšími auty než je i Blesk sám, až i on cítí, že možná nadešel jeho čas. Anebo na to je Blesk výjimečný a pořád na to má? S touhle otázkou se prodírají celá třetí Auta.. Do třetice tvůrci zkusili ubrat původních postav (kromě Chicka, který v roli "experta" nepřestává strhávat pozornost) a některé odsunout do pozadí, případně je vytáhnout jen minimálně, o to více dostává prostoru krizí středního věku procházející si Blesk.. A Bleskova samotná příběhová linka je vlastně fajn a v Pixaru ji vidíme poprvé, jen je na to úplně sám. Všechny ostatní postavy, především mladší hrdinové, úplně nedokáží zaujmout.. Na okruhu je to pořád velká věc a každý závod (v tréninku tomu zoufale chybí mentor ve stylu doktora Hudsona, ba vlastně jakákoli osobnější podpora - Sully?) je napínavý a vcelku super dynamická podívaná, jen mu nic nestíhá pomáhat a zbytek filmu jen posouvá postavy blíže k vlastnímu uvědomění, se kterým na konci filmu přijdou. Jen je tak okaté a jasné, že ho musí divák tušit od začátku.. Trošku tady Pixar zase ztratil svoje mojo a mně potvrzuje, že kromě Toy Story mu ty sequely úplně nevychází.. Ale rozloučení s čtyřkolovou partou je to ucházející a reputaci značky se po zapomenutí hodné dvojce podařilo napravit. Instantně bych si dal jedničku a tvářil se, že jde o jediné povídání o Bleskovi.. 60%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Jsem na vážkách. Rozhodně se sešlo pár skvělých lidí a snažilo se vytvořit ucházející pokračování/zakončení. Jenže, má to své mouchy. Jedna z mála věcí je, že události z dvojky jsou jaksi pryč, jako by se nastaly. Závody sice mají chvílemi šmrnc, ale postrádají onu pečlivost a vytrvalost, kterou nastolil první díl. Posledním závodě nevyjímaje. To ovšem nemění, že se jedná o krásné zakončení série Bleska a je zde mnoho dojemných momentů, které nejvíce zasáhnou ty, kteří buď na tomhle vyrůstali, či mají tuto sérii něčím spojenou. Animace opět ušla pár kroků kupředu (to znatelně pochopíte, když se podíváte na první a potom tento díl) a je hezké vidět opravdu rozlučku s touto značkou, budete dojati, hlavně i hudbou Randyho Newmana, z toho trčí nostalgie jako hrom. Pokud se chcete naposledy rozloučit s tímto závodníkem, tak směle do toho. PS: Velmi milým překvapením jsou české titulky v novinách, pojmenování gum (pochopíte, jakmile uvidíte) a malý vtípek v rádiu, kdy je zmíněna skupina Kryštof, to si zaslouží těch 5 % navíc.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
0
nevtipné a 100x ohrané
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Karta se nám ve třetím filmu obrací a i když byl Blesk McQueen v prvním filmu nejlepším možným strojem na závody.. Tady se postaví do pozice téměř odepsaného. Ten se nechce jen tak vdát a tak udělá všechno pro to aby se ještě na chvíli mezi závodní auta dostal a mohl stále pomýšlet na první místa.