Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

60%
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

„Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny“ je druhý z pěti zbrusu nových dobrodružství z kouzelnického světa J. K. Rowlingové.

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. (Vertical Ent.)




Recenze: Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Kinobox.cz
40%

Na Fantastických zvířatech se začíná projevovat podobná únava materiálu jako na nejnovějších dílech Star Wars. Snaží se těžit ze superslávy předchozích filmů, ale nevědí, co nového divákovi ukázat, kromě kouzlení a magických potvor, tak jen náhodně představují nové postavy a předvádějí ta nejbizarnější šokující odhalení.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
No nakonec to nebylo tak zlé jak jsem se obával. Recenzenti jsou kolikrát na film vážně dost tvrdí a někdy i právem. Už první Fantastická zvířata mne moc nenadchla,tak jsem se logicky obával s čím může přijít pokračování. J.K. Rowling je sice výborná spisovatelka,ale hodně průměrná scénáristka. Stále se nedokázala naučit jak si zjednodušit práci a tak do diváků cpe jednu postavu za druhou aniž by jim darovala více času na vykreslení. Závěrečné vyjasnění sourozeneckých vztahů tomu všemu akorát nasazuje korunu. Každopádně má film silný a efektní úvod. Poté následuje asi 90 minut kdy se skoro nic neděje a film se potácí od ničeho k ničemu. Tomu odpovídá i utahané tempo. Film dějově skáče sem a tam,ale vlastně divákovi vůbec nic nedá. Závěr se trochu rozhoupe a skončí jediným logickým způsobem - otevřeně. Něco mi však říká,že třetí díl by to mohl konečně zlomit a být nejlepším dílem série. No uvidíme. Jde vidět,že Yates není žádným nováčkem v tomto kouzelnickém světě a vizuální stránku si dokázal ohlídat. Ta je totiž vážně kouzelná. Druhý díl mne sice nenadchl,ale byl pro mne lepším než ten první. PS: Depp je jako Grindelwald dobrý a přeji mu s touto rolí úspěch. Jen nechápu proč se tento díl jmenuje Grindelwaldovy zločiny když se tady o žádných jeho zločinech vůbec nemluví. Já tak vlastně do teď nevím co vlastně provedl.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Tak tento dějový kalamatiáš jsem měl chvílemi problém dokoukat. Spousta postav, zmatek nad zmatek doplněný trošku lepšími zvířaty, než v předchozím díle. Ocenil jsem přednávaznost na Harryho Pottera a zasvěcení do životního příběhu Brumbála ( ne že bych byl nějaký fanošek Harryho Pottera, ale kvalitu snímků o něj oceňuji a to více než fantasických zvířat ) . Slušná digitální podívaná, ale ne lepší, než u posledních řekněme třech posledních dílu HP. Celkově mi z toho nevychází více než 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
David Yates má nesporný vizuální cit pro krásné distingované obrazy - umím si třeba představit, že když umře někdo důležitý, bude Yates skvělý na realizování nějakého smutečního videa na jeho počest, co se třeba pustí na pohřbu. Nemá cit pro gradaci, vzrušení a každý obraz pro něj má zřejmě stejnou hodnotu - což ale pak nebude vadit. Tragický scénář působí, jako by byl adaptací tisícistranné knihy - nekončící zástup postav a linií, usledovatelné jen při absolutní rezignaci na snahu chápat přítomnost postav na daných místech, jejich motivace a jejich záměry. Občasné vykřiknutí povědomého jména fakt není nic, co by mě mohlo zajímat. Neskonale unylý film, který má v rukou schopný režisér bez fantazie a scenáristka, která nezvládá základy řemesla.A má to dvě a čtvrt hodiny. Musím říct, že jsem si během projekce na svých hodinkách všiml úplně nových detailů.


Dodatečné informace

Původní název:
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
  • USA Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
  • USA Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
  • USA Fantastic Beasts and Where to Find Them 2
  • USA Fantastická zvířata a kde je najít 2
  • USA Fantastická zvířata: Zločiny Grindelwaldovy
Premiéra v ČR:
15. 11. 2018
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA, Velká Británie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
200 mil. USD
Tržby:
654,86 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny


Podobné


Powered byJustWatch