Pád anděla

65%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Angel Has Fallen je až překvapivě dobrý! Od začátku jsem v tuhle značku nevěřil a ona se dočkala třetího dílu. Neuvěřitelný! Gerard vypadá,že má své nejlepší za sebou,ale stále tyto akční role zvládá. Příběh si nápadně odskočil pro inspiraci k Uprchlíkovi,ale co nového furt vymýšlet,že? Akce je celkem povedená,jen bych ubral na digi-efektech. Jako završení jedné trilogie tenhle díl beru.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
3.5
I běžný divák, který se občas podívá na pár filmů do roka si musel u tohoto snímku říct: "To už jsem asi viděl". Ano. Xkrát viděný laciný příběh s afroamerickým prezidentem, šíleným komplotem z nejvyšších míst..extra poctivým vlasteneckým hrdinou, kterého zradí kdo? Jeho spolubojovník z války...jak originální. Přidá-li se veskrze průměrná akce a 15 klišé na minutu "čtvrteční" ..I anděl spadne.. Sorry ale tohle ne.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Butler se na stará kolena našel v roli Mike Banninga. Na parádní rubačku z prvního dílu to sice nemá, ale i tak trojka docela baví. Prostě nenáročné, ne úplně blbé béčko. Proč ne.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Nejméně nápaditý a nejslabší článek trilogie, který ale zase dodává fajn hlavního hrdinu Geralda Butlera se zajímavým archem o tom, že se stává psancem, zase fajn Morgana Freemana a především fakt cool Nicka Nolteho a má přece jen pár fajn akčních scén. Kdyby byl tohle konec vůbec bych se vlastně ve finále nezlobil. Plány na další trilogii a seriálové spin-offy mě ale v tomhle případě děsí. Mike Banning je sice fajn protagonista a bavil mě celé tři filmy, reálně by ale Angel Has Fallen mohl v rámci možností fungovat jako důstojný konec jeho pouti. Jenže v Lionsgate to vidí jinak...
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Hele překvapení z druhého filmu bylo velké, ale když udělali i třetí díl, byl jsem ještě víc zmatenej nadšenej zároveň. Škoda že Aaron už se do role prezidenta nevrátil, ale Morgan Freeman si pozici sympaťaka vydobyl už v prvním filmu. Otočení karet a lehká změna příběhu je příjemnou změnou, ale není to nic co už by jsme neznali. Z dobráka někdo udělá padoucha a on musí očistit své jméno. Tyto filmy prostě naskočí na koleje o kterých ví že fungují a nebojí se to přiznat, že nepotřebují vytvářet něco extra originálního co svět ještě nezažil. Vytvořili trojici filmů v době kdy lidé chtěli vidět akční filmy, bez složitých zápletek a to se jim povedlo.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
4.5
Jednoduchá a přímočará opičárna, která se snaží být místy hrozně sofistikovaná, ale překvapit dokáže pořádně jenom jednou (svým "vyšším padouchem"). I to se jí ale daří víceméně jen díky tomu, že už od tvůrců žádný reálný zvrat nečekáte. Jinak se postavy chovají ke svému postavení a znalostem až příliš hloupě. Třeba taková FBI, která nenajde havarované auto o kousek dál po silnici nebo vojáci, které při útoku dronů nenapadne naskákat do jezera. Gerard má navíc svá nejlepší léta za sebou, ale i přes otřesnou úvodní sekvenci mu tu postavu časem začnete věřit. Ke všemu má za ženu Piper Perabo, která je minimálně v tomto filmu opravdu k nezaplacení. Jinak film vlastně nenudí a pořád se něco děje. Například kratochvíle s tatíkem v lese se docela povedly a pocit nespravedlivého obvinění spolu s "netaktickým" jednáním viceprezidenta to drží aspoň na nějaké úrovni. Doufám, že už to Butler se zachraňováním prezidentů zabalí a moc nechápu, kde se vzalo 76%. Ale budiž. Je to názor lidu. P.S.: Angel sice dostal do vínku i R-ko, ale to využívá mnohem méně, než by vzhledem k masakrům na plátně mohl.
sugi
752 bodů
2
… hvězdně obsazený Céčkový film ...