The Cloverfield Paradox

54%
The Cloverfield Paradox

Prequel filmu Cloverfield. V blízké budoucnosti skupina mezinárodních astronautů pracuje na vesmírné stanici a snaží se vyřešit energetickou krizi, která probíhá na zemi na Zemi. Experimentální technologie na palubě lodi má nečekaný výsledek, díky němuž bude muset posádka bojovat o holý život.




Recenze: The Cloverfield Paradox

Kinobox.cz
45%

The Cloverfield Paradox je v celkovém součtu snímkem, po kterém by neštěkl ani pes, kdyby se nehonosil populární nálepkou Cloverfield. Je nesoudržně odvyprávěný a jeho primární cíl, tedy vysvětlit důvod destrukčních procházek ušatého monstra New Yorkem a házení lidí do kyselin v atomových bunkrech, ustupuje béčkovému harašení ve vesmíru filmových odkazů, které dramaturgicky tápe a ve finále jde spíše o komedii.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Tomuto říkám výborný obchodní tah. Prodat takřka nefunkční film,který by v kinech nejspíš vyhořel Netflixu je zkrátka geniální. The Cloverfield Paradox přichází s křížkem po funuse a navíc neoplývá originalitou či nějakou logikou. V poslední době jsem viděl několik snímku odehrávajících se na vesmírných stanicích (Life,Gravitace,Saljut 7,Geostorm) a tak jsem možná i trochu přesycen a nedokážu The Cloverfield patřičně docenit. To však nemění nic na tom,že celý film je plný klišé,logických chyb a zkratovitého chování hlavních postav. Spousta scén jdoucích po sobě si tak navzájem podkopávají nohy a nenabízí žádné odpovědi proč to vlastně dělají. Těch pár pokusů o vtip se tak v celkovém vyznění filmu naprosto ztrácí. Překvapila mne účast Daniela Brühla u nějž jsem si myslel,že si vybírá kvalitní snímky a pak udělá takovou botu. Na druhou stranu mne potěšila účast Chrise O'Dowda jenž se v poslední době celkem chytil. Zkrátka snímek místo vysvětlování jen přidává další otázky na které sám nezná odpověď. Za mne tentokrát palec dolů a dávám nějakých 45%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
7
Energetická krize už dosáhla takové výše, že se po technické stránce začala řešit. A jak to dopadlo s testem jednoho takového zařízení vypráví tento příběh, který svým způsobem poukazuje na mnohé klasické filmové sci-fi. Je to tak. Filmoví fanoušci sci-fi filmů si i tady mohou otestovat své znalosti. Odkazů je tady skutečně více než dost. Příběh jako takový není nijak světoborný a ve vážnosti nabubřelý. Svým způsobem je vlastně vynucený s ohledem na snímek 'Ulice Cloverfield 10' (2016), který se snímkem 'Cloverfield' (2008) známý pod českým názvem 'Monstrum', původně neměl mít nic společného. To se ale nakonec na poslední chvíli změnilo. Takže jsme věděli, že se na Zemi stalo něco, ale už ne co a proč. A proto vlastně vznikl tento snímek, který nám to všechno vysvětlí. Závěrečná scéna už jenom ukazuje dějovou souhru. Jako lecjaká sci-fi pecka to však skutečně zrovna nevyznívá. Mírnější napětí se sice dostaví, ale jinak není o co stát. Sledování něčeho takového spíše vytváří úsměv na tváři právě vlivem použitých známých scén a dokonce i dějových linek. Nebo snad vážně nikdo nepoznal v charakteristice a činech Hamilton vliv Ripley z Vetřelce? Buď jak buď. Jako přímá odpověď na vzniklé otázky předchozích filmů je tento počin přijatelný, ale jinak bída s nouzí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
2
Nejenže je ten film hloupý a nudný, on je i dost blbě natočený - tak blbě, jak americké áčkové produkce bývají málokdy. Naprosto chápu rozhodnutí vypustit to znenadání, aby to co nejrychleji vidělo co nejvíc lidí, než se roznese, jak veskrze špatné to je.

Dodatečné informace

Původní název:
The Cloverfield Paradox (více)
  • USA The Cloverfield Paradox
  • USA Božská částice
  • USA Cloverfield 3
  • USA Cloverfield Movie
  • USA God Particle
Premiéra v ČR:
5. 2. 2018
Země původu:
USA
Rozpočet:
45 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch