Plán útěku 2

36%
Plán útěku 2

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na útěku - živí se totiž testováním nedostatků zabezpečovacích systémů ve věznicích. Uplynulo už několik let, kdy se stal obětí zrady a musel sáhnout až na dno svých sil, aby unikl z nechvalně známé prosklené Hrobky. Po tomto úspěchu mu prestiž ještě stoupla, získal množství nových zakázek a nyní čelí nové velké výzvě. Jeden z členů jeho týmu zmizí a ocitne se v tajném technologickém zařízení s příznačným názvem Hádes. Tajemná organizace v něm vězní unesené osoby, které disponují důležitými informacemi nevyčíslitelné hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i mezinárodně hledaní zločinci - nikomu z nich se zatím nepodařilo dostat se ven. Jediná cesta pro Raye Breslina tak znovu vede směrem dovnitř... (Forum Film)




Recenze: Plán útěku 2

Kinobox.cz
15%

Plán útěku 2 je ten úplně nejhorší film, jaký Stallone natočil od nechvalně proslulého soft-péčka Italský hřebec. Tehdy své účinkování omluvil tím, že žil na ulici a neměl na chleba. Jsem zvědavý, čím omluví tohle.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3
První díl považuji za akční pecku, která je plná nostalgie díky spojení Slyho a Arnieho. Druhý díl však nemíří na kinosály, nýbrž na DVD nosiče a tomu odpovídá i kvalita. Navíc je snímek produkován Čínou, takže zde není nouze o asijského hlavního hrdinu. Sly má jen vedlejší roli a je spiše mentorem hlavnímu hrdinovi. Bautista má ještě méně času. Akce celkem ujde, ale scénář je velmi slabý a zvrat ala já jsem padouch je spíše směšný a zcela očekávaný. Digitální efekty vypadají směšně a jako celek je film až okatě levný. No uvidíme co přinese třetí díl.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Snímek distribučně zaměřený na asijské diváky a podle toho také vypadá. Dějově obsahuje daleko více akce, jak se na asijský akční film staré školy sluší a patří. Sylvester Stallone jako Ray Braslin zpočátku vypadá, že řemeslo předal mladším a sám už organizaci jen vede, ale nakonec nezklame a do akce se i na stará kolena také zapojí. Futuristický hi-tech design vytváří prostředí vskutku nezvyklé a k ucelené atmosféře dobře slouží i výborný soundtrack. Dramatický děj je souběžný s akcí a plyne svým tempem. Oproti předchozímu snímku se jedná o posun celkové atmosféry a je to dobře. Alespoň se nekopíruje již vyřčené. Toto volné pokračování se zkrátka nese v jiné rovině. V podstatě tu není žádná hlavní postava a ukazuje se, že být ani nemusí. Každý má v příběhu své místo a jeden druhého přínosně doplňuje. Suma sumárum, snímek je tentokrát natočen v hongkongském stylu, a tak kdo nemá takovéto snímky v oblibě či jim vůbec nerozumí, nechť se tomu rovnou vyhne.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Čínské peníze nesmrdí, že jo Slyi? První Escape plan byl docela fain akčňákem, tohle je ale ultimátní kravina, která jak to tak vypadá, se bude ještě pár dílů asi dojit.


Dodatečné informace

Původní název:
Escape Plan 2: Hades (více)
  • USA Plán útěku 2
  • USA Escape Plan 2: Hades
  • USA Escape Plan 2
Premiéra v ČR:
26. 7. 2018
Distributor:
Forum Film
Země původu:
USA, Čína
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
17,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Plán útěku 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Plán útěku 2


Powered byJustWatch