Život

69%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Solidní scifi thriller s parádním hereckým obsazení. Hned,když jsem viděl ukázky v kině tak jsem si říkal,že tu máme další verzi vetřelce a vlastně jsem měl i pravdu, i když se spíš jedná o takový mix Gravitace/Alien. Příběh je velice jednoduchý a účelný bez špetky překvapení. Se samotným Calvinem si mohli tvůrci více pohrát a darovat mu přece jen děsivější vzhled. Life ve výsledku beru jako takový překrm před hlavním chodem,kterým bude Alien:Covenant.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Snímek je vlastně takovou reinkarnací veleznámého Vetřelce. Inspirací se tímto snímkem tvůrci netají. Sází však na větší realismus a vcelku se to daří. Odehrává se na skutečné mezinárodní vesmírné stanici známé pod zkratkou ISS, která je v současné době jediná trvale obydlená vesmírná stanice. Převzetí vzorků z Marsu, kde se najde i živý organismus, je dobrý nápad. Příběh je krásně plynulý a po dramatické stránce se vyvíjí solidně. Lekačky či jiné typické hororové vymoženosti nechť tu ale nikdo nečeká. Tady je to zcela o něčem jiném. První dlouhá scéna svojí vizualitou a atmosférou hodně připomíná klasiku ´2001: Vesmírná odysea´, ale pak si to jde svou byť neoriginální cestou. Konec ale určitě nejednoho překvapí. Po technické stránce je vše odvedeno fantasticky. CGI je využito na plno a tak se vesmírný svět vskutku stává pastvou pro oči. Chování a postupy astronomů určitě všechny odborníky a znalce astronomie nenechá chladnými, ale je to jen pouhá vize, tak proč se tím zatěžovat. Příběh si tedy pohrává se známou otázkou, jestlipak je na Marsu život. Pokud ano, třeba i toto by se klidně mohlo stát. Kdo ví.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Pod filmem s tak okázalým názvem se nakonec skrývá roztomile bezelstná podívaná, výživná vykrádačka Vetřelce, osvěžující právě svou bezduchostí a hloupostí. Vlastně se v kině moc často nevidí tak čisté béčko, kde se hloupé postavy seřadí do řady před neporazitelné monstrum, aby mohly být jedna za druhou zlikvidovány. Jde tu být buď nonstop naštvaný, jak debilně a mimozemsky se tu všichni chovají, nebo se dá nahodit otupělý úsměv a užít si tu upřímnou pitomost se vším všudy. Velký plus i za to, že jde o svižnou devadesátiminutovku - jak má dnes každý blockbuster přes dvě hodiny, začíná být nesnesitelné. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Líbilo. Čekal jsem nějaké scifi o hledání života, Life je ale spíš x-tá variace na Vetřelce. Prostě banda kosmonautů proti hladovému Calvinovi. Parádní obsazení, stopáž tak akorát, nečekaný závěr. V tomhle žánru rozhodně to lepší na co se dá natrefit.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Danielu Espinosovi se povedlo velmi solidně ukočírovat herecký ansámbl, dokonce i Ryan Reynolds tak strašně nepřehrává, jak má poslední dobou zvykem a potěší i absence romantické linky, ke které to docela svádělo. Díky scénáři nemají všichni herci stejný prostor, takže pokud chcete jít na film se svou oblíbenou hvězdou, budete nejspíš zklamáni. Herci totiž slouží příběhu a to je oproti comicsově jednoduchým příběhům a hereckým superegům hodně vítaná změna. Suma sumárum je Život solidní žánrová jednohubka, která si na nic nehraje a divák skutečně dostane za co si zaplatil, sci-fi horror z vesmíru s řadou výborných vizuálních nápadů a slušným castingem.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Moc fešná kamera evokující práci s prostorem alá Lubezki a příjemné tempo, které ale ruku v ruce s matným vyprofilováním postav a nevýrazným zjevem vesmírné potvory dělá ze Života řemeslně povedený výplod béčkové sci-fi fantazie. Napětí tu je, ale v porovnání s klaustrofobickým Scottovým Vetřelcem je to prostě miniaturní odvar hodný zapomnění...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Je to tak týden nazpátek před premiérou filmu kdy se objevila teorie,že jde o prequel k Spider-Manovi a pojednává o slavném černém slizu Venomovi. Nic z toho ve filmu není ale by to asi zajímavější než cokoliv v tomhle filmu. Abych to upřesnil ten film není nezajímavý. Ale hrozně máte ukázkami. Ukázky slibovali inteligentnější a více přemýšlející sci-fi. A při tom film se snaží tvářit jako něco víc ale není nic víc než klasická vyvražďovačka. Prvních 15 minut je fajn kde se postupně setkáváme s posádkou, zjišťujeme jaké k k sobě mají vztahy, jak snášejí život mimo Zemi a tak. Avšak po 15 minutách začne akce která.............. hrozně skřípe a ani není moc živá. A posledních pár minut před koncem je už vyloženě neprožívající a občas i únavné. Najdou se však i světlé momenty jako obsazení, pracování s posádkou a příjemný zvratový konec po kterém byste si dali Život 2. Ale musel by se v několika případech zlepšit od svého předchůdce. PS: Ryan Reynolds je na plakátě ale jeho rozsah rozhodně není tak velký a celkově je to zrovna on kdo drží film nad vodou když se objeví. Ale je to opravdu spíše cameo. PS 2: Hned na začátku finálních titulků začne hrát skladba Spirit in the Sky která vůbec nesedí k tónu filmu.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
beckovy namet v ackovom prevedeny, plny klise ale svojim sposobom zabava ktora dava vzpomenut na zlate 80tky kde podobnych filmov vznikalo ako hub po dazdi (z hlavy ma napada napriklad LEVIATHAN)...
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
7
Škoda jen, že si nevyhrály s postavami. Ty jsou zde fakt ucházející a divák jen doufá, že aspoň nějak pořádně zemřou - což se díkybohu stane. Když už jsme u těch úmrtí, tak se přesuňme k vetřelci, k hlavnímu antagonistovi. Diváci můžou sledovat jeho fyzický vývoj, což beru vždycky jako velké plus. Možná jsem v tomhle hračička, ale mám obrovský zájem o to, jak silná ta obluda je, z čeho je její tělo, čím se živí, jak rychle roste, jaká je její inteligence, jak se zrodí, kde tyto formy života žily v minulosti, jak přežívají a tak dále. Tohle mě fakt baví zjišťovat a to mi film do značné míry poskytne. I tak bych byl radši, kdyby byl Život pojat o něco více intelektuálně. Celé to mohlo být ještě o dva stupně propracovanější. Naštěstí nejde říct, že by to bylo odfláklé a mě to stále bavilo. Nutno dodat, že já nešel na horor jako ostatní. Spíš jsem očekával temnou sci-fi jelikož mě stejně žádnej horor nevyděsí (Ani první Alien s ním to mnoho lidí srovnává třeba jen pocitově). Film rychle ubíhal a člověk si už-už říká "Jooo, dobrý, šlo to, 3/5 a víckrát vidět netřeba" a pak přijde konec, kterej překvapí a dostane. Ten konec je důvodem, proč jsem z kina odcházel s úsměvem a proč film doporučím ostatním. Cynický, vtipný a nabourává standardy. Posledních 5 minut si perfektně hrálo s divákem. Mohl bych dát 4 hvězdy, ale mé hodnocení je trochu přísnější. Jedná a velice zábavných 3/5, které by každý měl vidět, už jen kvůli tomu konci.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Těšil jsem se na pořádný béčkovo-hororový výplach (s občasným pomrknutím, když to spíchli kluci od Deadpoola), výsledek je ale poměrně standardní žánrovka bez osobitějšího podpisu. Co dělá, to dělá víceméně dobře, jenže vždycky opisuje, takže úvodní nepřerušovaná jízda dech nevyrazí, protože jsme jí měli (a epičtější) už v Gravitaci a totéž platí pro naháněčky s Calvinem. Sunshine se mohl opřít o vypiplaný audiovizuál, Horizont události měl charismatické kulisy a odvahu jít v nechutnostech za "příjemnou mez", první Vetřelec se chytře držel ve stínu. Život nezakrývá, že všechny jmenované filmy zná, ale nepřinese nic vlastního (snad vyjma správně cynického konce, který jakoby vypadl z nějaké epizody Krajních mezí). Nemluvě o nevyužitém potenciálu, pokud jde o Calvina. Z poloprůhledné mořské hvězdice vážně moc respektu nesálá. Škoda, že se to celé bere tak vážně. Kdyby se tvůrci nebáli větších absurdit a hnusáren, mohla by vzniknout novodobá klasika. Takhle je to jen fajn žánrovka, která svou existenci obhájí hlavně tím, že podobných filmů vzniká zoufale málo.