Deadpool 2

82%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Z prvního Deadpoola jsem nebyl nijak extra odvázaný jako většina lidí v mém okolí. Film se mi líbil,ale něco tomu chybělo. Něco jako pořádný děj,který byl upozaděn na úkor humoru. Tohle pokračování je podle mne ve všech ohledech lepší a zábavnější. Pan Pool dozrál a i po stránce děje toho nabízí mnohem více. Příběh je více propracovaný a rozprostřený,takže se každou chvílí ubírá jiným zajímavým směrem. Na akčních scénách jde hodně vidět navýšení rozpočtu,protože vypadají podstatně lépe. Honička ve městě byla prostě parádní. Leitch má akci prostě v krvi a opět se mu podařilo vymyslet pár zajímavých a výborně nasnímaných scén. Přesto všechno je stěžejním bodem opět humor,který je přímo geniální. Pool hláškuje o sto šest,ale i ostatní postavy moc nezaostávají. Hodně se mi líbila i originální camea,která jsem teda v žádném případě nečekal. Velké plus dávám i za Brolina,který si každou scénu ve které se objevil ukradl pro sebe. Za mne tedy spokojenost a tentokrát dávám 85% s čistým svědomím.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Deadpool 2 je srovnatelný s prvním dílem. Hlášky jsou velmi dobré, humor a akce jdou ruku v ruce. Také oceňuij vhodně zvolenou hudbu a to jak v humorných, tak v doejmnějších scénách. Příběh vlastně žádná pecka, ale celkově to do sebe prostě zapadá 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Místy to bylo skoro zábavné. U každého vtipu jsem ale přemýšlel o tom, jak moc je jeho potenciál nenaplněný a o kolik víc se dalo vymyslet. No vážně - kolik se dalo udělat s Domino? A co se událo? Akční scény natočené naprosto rutinně, romantika opět nefunkční a co je hlavní - ten film se bere smrtelně vážně. Myslel jsem si, že to po jedničce vytáhne kotvy a bude to ujetější, ale je to ještě konzervativnější než minule. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Moment překvapení už zafungovat nemohl, i přesto to ale nepůsobí jen jako zbytečný přídavek prvního dílu. Scénář fakt super, nejenom ta různá pomrknutí na fandy, ale hlavně ta dějová linka protknutá Deadpoolovými hláškami a Cableovou osudovostí funguje na jedničku. A zase se tady potvrdilo pravidlo, že parádní záporák je v takovýhle filmech rozdílový hráč.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Je to vlastně neuvěřitelně pozitivní a motivační snímek - ani ne tak kvůli nějakému family konceptu, protože ty zdejší deklamované zkazky o rodinných hodnotách beztak každý přejde s ironickým úšklebkem (o což se příběh koneckonců snaží), ale spíše opět pro vulgární a sebereflektivní odlehčení, které vykouzlí široký úsměv tím účinněji, čím více má divák nakoukáno - a pozitivní je, že si umí áčková hollywoodská produkce takhle otevřeně utahovat z klišé či morálních a etnických "zákonů" áčkových hollywoodských produkcí. Nebavilo mě sice, že se to s tou sebeuvědomělostí místy hodně přehánělo, takže film předem zabil potenciálně působivé momenty především kolem skvělého Cablea, ale veskrze jsem se dobře bavil, s chutí vstřebával všechny odvážné narážky a se zájmem sledoval, jak tvůrci místy trochu chaoticky a zjednodušeně (úvod a závěr), většinou ale naopak promyšleně manipulují s možnostmi a výstavbou jejich fikčního světa, který se dle situace transformuje i v komentář a odraz západní popkultury. Občas mi přišlo, že se dalo z jednotlivých motivů vytřískat o dost údernější a bohatší humor (například očividná inspirace Terminátorem je odbyta jednou hláškou), a neustálé dick joky mi už někdy lezly krkem, ale celkově spokojenost stejně jako u jedničky, která na mě však působila více uceleně. Dvojka je sice hodně vtipná, ovšem vyprávění je přeci jenom těžkopádnější.
sabule
14 227 bodů
8
Velmi zdařilé pokračování této lehce přisprostlé taškařice,opět s nedostižným "klaďasem" Deadpoolem a jeho partou nájemných zabijáků potěší všechny milovníky totální akce a brutálního zabíjení.Výborné hlášky a prostě skvělá jízda od začátku do konce.Nejvíce oceňuji skvělou honičku městskými ulicemi.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Je zpátky. Šílený hrdina Deadpool před 2 roky dobyl kina a byl z toho nejenom velký hit ale především povedená a originální komiksová žánrovka. Nyní se vrací v pokračování, které téměř vůbec nezměnilo tvůrčí vedení až na to, že už nerežíruje Tim Miller ale David Leitch. A nic se nemění ani na stavu filmu jelikož dvojka je téměř jako jednička akorát je jak už to u pokračování bývá vše větší, akčnější, dravější a vlastně celkově větší. Pokud se vám Deadpool 1 nelíbil, dvojkou se nic nemění. Pokud Deadpoola 1 milujete, budete milovat i dvojku. Dvojka jde ale pořád přece jenom o kousek dál. Jednička byla origin story kde jsme polovinu času strávili vysvětlováním toho kdo je Deadpool, proč je Deadpool a teprve druhá polovina času se věnovala tomuto šílenému hrdinovi v akci. Ve dvojce je Wade Wilson Deadpool od začátku a od začátku se šlape na plynu. David Leitch je možná lepší volba než opět Tim Miller. Všechny akční scény nebo střílení totiž strká do kapsy téměř vše co bylo v jedničce ze které stojí za to vypíchnout pouze akční honičku na dálnici a sčítání kulek. A akce ve dvojce je navíc perfektně přehledná a chytře vymyšlená. Hlavní hvězdou filmu je pořád DP a dělá to co minule- zesměšňuje vše od DC Comics po Základní instinkt, utahuje si z pedofilů, hereckých kolegů, rasizmu a sexizmu a vtipy vypouští tak rychle jeden za sebou, že se snad ani pořádně nedají všichni pochytit. Společně s ním má ale film další dvě hvězdy. Jednou z nich je Cable v podání Joshe Brolina který je hodně vydařený drsňák připomínající Arnolda Schwarzeneggera z Terminátora a další superhrdinka Domino je hrdinka pravděpodobně s jednou z nejzajímavějších schopností všech dob která se perfektně zvládla zpracovat na plátno. Deadpool 2 je po čertech povedené pokračování ve kterém snad vše šlape ještě víc než v originálu díky většímu rozpočtu, talentovanějšímu režisérovi a především odvaze rýpat snad do všeho možného. Je to naprosto perfektní blbovina, která jede tak brutálně přes čáru, že je prostě perfektní. I podruhé tedy Deadpoolovi obrovský palec nahoru! PS:Mezititulková scéna je perfektní a především splní jeden vlhký fanouškovský sen! Viděno v kině:2x
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Deadpool sa zlepšil a priniesol pokračovanie ,ktoré predčilo originál. Nebudem sa tu rozpisovať na niekoľko strán- nech si každý spraví svoj názor. Film je ako vždy prepchatý plný čistého humoru. Za vtipy na dubstep a žraločie tornádo dávam 6* - ajkeď viem ,že to nejde ,"ale pravidlá sa majú porušovať" ;)
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Těžko uvěřit, že to musím napsat, ale dvojka je nehorázný sázka na jistotu, co fungovalo, tak to udělejme dvakrát větší. Naštěstí to vizuálem a akčními scénami přeskočilo jedničku tak o kilometr, ale to je nějak vše. Dějově prázdnější a vtipy jsou super, ale jsou jen momentové a celek nedokáží zachránit.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
8
Dvojka naplnila to, jaká měla být už (divácky nadhodnocená a produkčně podhodnocená) jednička, která na mě vůbec nefungovala (obzvlášť po stránce humoru, na kterém stojí). Druhý díl je po všech stránkách lepší (doporučuji Super Duper Cut). Snad jen není takovým "zjevením". Mimochodem: stejně smýšlím i o prvních dvou dílech Kingsmanů.