Miluji tě modře

40%
Miluji tě modře

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
2.5
Tohle snad není myšleno vážně. Děj nemá chvílemi ani hlavu ani patu. Není to ani romantické, ani vtipné, nemá to hloubku, tak co to vlastně je za žánr? Paskvil? Opakuji se, ale s naší kinematografií to jde opravdu z kopce a pádu zabraňuje tak jeden film ročně. Lepší je se podívat na nějaký studentský film, či nízkorozpočtový alternatitvní. Tohle vážně ne.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
V Česku nemají české romantické komedie na růžích ustláno a není divu, neboť když se jako zázrakem něco takového objeví, okamžitě je strhán se stejnou energií, jako jakýkoliv snímek Zdeňka Trošky. A tak se nedivme, že tu vznikají pouze prostoduchá rodinná dramata a štvavé snímky pomlouvající dobu před rokem 89´ a dělající z komunistických funkcionářů šílence. Tento snímek Miloslava Šmídmajera rozhodně své kvality má a jako takový tu skutečně nepřekvapujíc už velmi dlouho chyběl. Že není natočen přesně podle vize scénáristy Jaroslava Papouška? No a co? Celá léta po Papouškově smrti po scénáři ani pes neštěkl a teď se budou všichni kritici předhánět, co pomluvit víc? Šmídmajer to celé zpracoval podle sebe a dobře. Příběh zde kombinuje lásku a umění a tak děj diváky přivádí mezi lidi pohybující se v tomto odvětví. Snímek je pohodový, úsměvný a žánrově přitažlivý. Obsahuje nádherné scenérie a letní atmosféru. Jen jedno by se dalo vytknout a tím je zvýrazněná nahota. Ta tu takto prezentovaná skutečně být nemusela.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
3
Naprosto nestravitelná záležitost, která je natočená jak v nějakém jiném paralelním vesmíru. Stylizované scény, toporné herecké výkony mají k poetice hodně daleko. Škoda, že to nenatočil jiný režisér, to se vážně nedá.


Dodatečné informace

Původní název:
Miluji tě modře (více)
  • Česká republika Miluji tě modře
Premiéra v ČR:
26. 1. 2017
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch