Odvrácená strana měsíce

61%
Odvrácená strana měsíce

Úspěšný právník Urs je příkladem a hvězdou své profese. Má krásnou kariéru, krásnou a perfektní ženu, krásné a drahé auto, konto naplněné penězi. Sebevražda jeho kolegy s ním ale otřese, vždyť on taky žil takhle skvělý život. Potkává krásnou dívku, která vyznává alternativní způsob života a zúčastní se experimentu s halucinogenními houbičkami. Změna života je ale drastičtější, než se dalo čekat. Drogový experiment v něm uvolní syrové lidské pudy a na povrch se dostane jeho odvrácená strana. Urse ovládne potlačovaná agresivita a dostane se zcela mimo kontrolu.

Civilizovaný právník se promění v člověka hnaného instinkty a v nevypočitatelného zabijáka. Utíká do lesů, na stopě už mu je ale policie a také pomstychtivý protivník. (Bontofilm)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Hodně zajímavý snímek mající v sobě neobvykle dvě hlavní dějové linky. Každá má své pevné místo a nejen že se vzájemně neruší, ale naopak se výborně doplňují. Takže tu máme vznikající kšeft jedné farmaceutické společnosti, což vlastně ukazuje jak to dneska v zájmu zisku chodí, a psychologický problém na základě pozření nějaké halucinogenní houby. To vše propojuje postava právníka Urse Blanka, se kterým to hodně zamává. Zpočátku thriller ze světa firemních mocností, který nakonec sjede do pomezí zoufalství a beznaděje jednotlivce. Na povrchu se umíme přetvařovat všichni, ale uvnitř jsme přeci jen každý jiný. A když se ta pravá tvář odkryje, překvapen bývá i daný jedinec, kterého se to týká. Herecký koncert Moritze Bleibtreua v poutavém ději, který si na nic nehraje a přináší vzrušující příběh mající v sobě i myšlenku, kterou jako obvykle nejeden divák přehlédne. Úspěšný ve své kariéře může byt každý, ale co když se v nitru probudí skutečná duše, skutečná tvář osobnosti, skutečná povaha a upřímnost? Ten náhodně probuzený stav, který svou ryzostí dokáže až zničit život. To je tak, když se faleš a zášť již stane součástí života a nikdo už není tím, kým přirozeně je. A takový je současný svět. Snímek je natočen excelentně a poutavě. Jako thriller dokáže oslovit, ale jen ty, co dnou myšlenku pochopí. Ale to už tak prostě bývá.

Dodatečné informace

Původní název:
Die dunkle Seite des Mondes (více)
  • Německo Odvrácená strana měsíce
  • Německo Die dunkle Seite des Mondes
Premiéra v ČR:
27. 10. 2016
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Německo
Ocenění:
Žádná ocenění