Nejsledovanější

40%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Rád bych se podíval na film, který české youtuberství vysvětluje a dochází k pozitivnímu závěru (byť pro mě něco stěží představitelného). Bohužel Nejsledovanější k němu dochází jen proto, že klouže po povrchu, nepokládá opravdu palčivé otázky a nepoukazuje na opravdové problémy - zcela propadá té jízdě, kterou zažívají hrdinové, a odmítá si vůči ní udělat víc než jen předstíraný odstup (lepší by bylo rovnou odstup ani nepředstírat). Přitom to neposkytuje odpověď ani na otázku: Proč na to děti koukají a co ti lidi umí? Kritiku to odmítá a vysvětluje výhradně jako generační nepochopení - takže v důsledku to je především svědectvím absurdní prázdnoty youtuberství a pasivní agresivity vůči kritice PS: Na anglicky mluveném Youtubu sleduju nemálo pořadů, nejsem proti té platformě vymezený, ale jde vždy o youtubery, kteří se rozvíjejí v nějakém konkrétním oboru, něco umí a něco vědí - prázdnota lidí představených tímto dokumentem není prázdnota platformy, ale jen její české do sebe zahleděné, sebereflexe neschopné reality. A vzhledem k tomu, že tenhle dokument je jejich mluvčím, ne jejich pozorovatelem (k čemuž jde dojít i na základě vyjádření tvůrců), vztahuju tuhle kritiku i na Nejsledovanějšího. 40 %
M3lios
M3lios
9 140 bodů
4
Film najsledovanejší sa snaží spoliehať na svoju YouTube základňu fanúšikov, no bohužiaľ je asi tak zhola jediná no koho sa film snažil cieliť. To, čo skvelo funguje na internete nemusí dvakrát tak dobre vyzerať na striebornom plátne. A to platí aj o tomto pseudo-dokumente. Opäť ako pri ďalších bizarnostiach s influencerskou tématikou aj tu platí, že sa vtierať pomocou mainstreamu nevypláca. Osobne to, ale nie je až taká katastrofa. Natočené je to celkom fajn, boli vybratí zaujímaví YouTuberi, ktorí svojej platforme hanbu nerobia, ale bude to len pre skalných fanúšikov daných tvorcov. Ostatným to o ich náplni práce nepovie skoro nič. Ak by to vyšlo ako grátis internetový projekt na internete či na platformách ako Stream.cz (a boli by ste fanúšikmi zúčastnených tvorcov) nebál by som sa vám film odporučiť. Ale brať to ako plnohodnotný český film, ktorý si môžete a jedine pozrieť v kine? To si radšej zájdite na Wind River... (Pôvodný text: 16.7. 2019)
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Filmový dokument o fenoménu dnešní doby, který se ovšem týká jiné generace než té mojí. A přiznávám, že nesedět vedle mě žena, která mi vždy včas opravila moje představy, asi bych to pochopil jinak. Jinak pro mě bylo hodně zajímavé, mimo jiné, že všechny "celebrity", o kterých tento dokument byl, měly z mého pohledu velmi moudré rodiče, co byli v pohodě. To o něčem vypovídá.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
8
Skvělý dokument o těch nejsledovanějších a to o youtuberech. O Shopaholic Nicol, Kovym, Pedrovi, Gabče a holkách z Cup of Style. Podle mě výborný nápad tohle natočit.
Duffman97
Duffman97
1 613 bodů
8
Já hlavně nechápu,proč se na youtubery pořád nadává.Sleduji jich celkem dost a vždy mě jejich tvorba pobaví.Mám sice spoustu kámošů co je nesledují,ale taky na ně nenadávají a respektují to že jsem jejich fanoušek.Zkrátka někoho pobaví např.komici,někoho zas youtubeři.
Tomesek
Tomesek
192 bodů
4
za snahu dávám 4 body jinak dobrá ukolébavka
Mibaf
175 bodů
3
Nejsem, nebyl jsem a asi už ani nebudu fanouškem youtuberů (nejsem jejich cílová skupina) i tak mě ale tento svět zajímá hlavně z důvodů, že jsem chtěl pochopit, jak je možné že někdo dokáže zasáhnout tak relativně velkou skupinu diváků. Na tuhle otázku ale dokument neodpovídá a od určitého momentu, je to spíše jenom pohled jeho hlavních protagonistů na plusy a mínusy popularity. Pokud tedy o youtuberech a jejich světě víte něco už před návštěvou kina, tenhle dokument toho moc nového nepřináší, spíše jenom shrnuje již objevené. Za mě tedy: jako televizní dokument na nedělní večer celkem fajn, ale ne filmové plátno rozhodně nepatří. Byl to jenom další pokus, jak vytáhnout peníze z kapes fanoušků. A to se, (soudě podle obsazenosti kin), povedlo jenom z menší části.