Tajemství smrti slečny Neznámé

76%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
The Autopsy of Jane je minimalistický horor,který si vystačí s jednou místností a mrtvolou. První polovina filmu nabízí až nepříjemně hutnou atmosféru,která několikrát vyvolala běhání mrazu po zádech. Film s přibývajícími minutami ztrácí na záhadnosti a atmosféra pomalu mizí. Ve chvíli kdy se začnou dít v márnici divné věci film ztrácí veškeré tempo a sklouzává do bažin průměrnosti. Jakoby se to režisérovi pomalu rozsypávalo pod rukami. Ve zkratce - dokud se pitvalo,tak to bylo výborný.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Dlouho je tento horor tajemný, vzhledem k postupné pitvě jistě i pro spoustu lidí nechutný.. atmosféra by se dala krájet. Jenže když začne být jasné o co jde, chybí mi troška té akce a hlavně jsem hlavním aktérům vůbec nevěřil jejich strach a byli vzhledem k situaci velmi klidní. První dvě třetiny filmu velmi dobré, poslední třetina to zabila, šlo si s tím více pohrát.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Procedurální orgasmus, který na rozdíl od dalších procedurálních orgasmů, co mě z hlavy napadají (Příchozí, Jedna noc), neuhýbá k nedůslednosti, jež svou vlastní podstatu v důsledku podrývá a musí si nějak náhodně pomáhat, protože si nevystačí s tím, co avizuje. Sice se tu ona pitva promění ve výjimečný případ a ne jednu z mnoha, ale tím si myslím vyloženě neprotiřečím, protože dokážu přijmout, že existence i takového typu filmu je pořád motivovaná "nahodilou výjimečností", a klidně přijmu i, že jde o vypravěčský konstrukt. Dokonce mi nevadí ani uhnutí k žánrovosti a nadreálnosti, dokud opravdu zůstaneme u té avizované procedury, která na to vše reaguje. A dokonce mi nevadí ani mít pak ve filmu zlom, který onu přísně procedurální část posune k volnější akci, pokud to z dosavadního dění nějak vyplývá. Ne jako když lingvisticé sci-fi končí honičkou po vojenské základně prostě proto, že tvůrce nenapadlo nic jiného. A tohle je přesně ono. První, přísně procedurální půlka nastaví situaci, ta se pak posune k akci a nakonec do sebe obě poloviny zapadnou. Takže pětka, protože v rámci tohohle typu filmů to jde sotva líp.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Atmosférická lahůdka, o které je fakt lepší si moc nezjišťovat. Asi horror roku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Komorní příspěvek do horrorového žánru, který mám rád stojí na otci a synovi, které hrají prvotřídní áčkoví herci Brian Cox a Emile Hirsch. Kolem nich je v minimalistickém prostředí pitevny rozehrán psychologický příběh s nečekanými zvraty a jednou mrtvolou. Škoda natahované první půlhodiny, ale pak už se to rozjede do těch správných horrorových kolejí. Myslím, že bychom o téhle partě filmařů měli ještě slyšet.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Na jednu stranu se mi to hodně líbilo, na druhou stranu naprostá pecka to taky nebyla, každopádně celkem originální námět, což se cení. Nejlepší na tom je, že člověk vůbec neví o co jde, co se z toho vyklube, takže trošku mrazivé překvapení. Určitě za podívání stojí! 77%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Tohle mě překvapilo, až jsem z toho byl v šoku, na to že jsem nic nečekal, dostal jsem mnoho, doporučuji.
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Pitva aneb jak vypreparovat diváka.Slibných 5 minut a potom hororová hrůza pro dva herce a jednu voskovou figurínu .Duo patalogů, otec se synem se chvíli zabývají vlastními rodinnými vztahy, poté chvíli řežou do nebožtíků a když zjistí, že ten jeden není asi tak zcela mrtvý jak se zdá, začíná peklo na 20 metrech čtverečních.Pobíhání z pitevny do kanceláře potom k výtahu a zpět .Atmosféru ve sklepě má umocnit tradiční klišé , nefunkční telefony, blikající osvětlení , spadlý strom na dvířka od výtahu a mlžně zhmotnělý přízrak nevinné oběti čarodějek ze Salemu který hledá pomstu,jak objevné.Silně podrůměrná duchařina s odfláknutým scénářem s řadou nelogičností. Jako příklad zmíním fakt, že naší patologové nemohou uniknout z budovy ale snoubenka mladého se tam zjeví v plné kráse naprosto bez problémů...Uffff.Až je v márnici vyřízeno na scéně se opět zjeví šerif jenž je bud naprosto jednoduchý nebo pozřel čehosi z pitevny v lihu, který svou přítomností snímek uvozuje ve smyslu naprosté neschopnosti.Podle hodnocení nejen zde se však jednoznačně zdá, že ať kdokoliv natočí sebevětší hovadinu své vděčné publikum si najde. Prý horor roku.Laciné i jako divadelní představení pro tři herce a jednoho zlého ducha jenž dřímá nejen ve střevech a dá se odehrát i v paneláku kde rovněž občas nejde proud a nejezdí výtah.Zápletka je odhalena po několika málo minutách a dějové zvraty jsou tady patrně utopie o které tvůrci ani neslyšeli. Celé to působí jako parodie na horor než jako skutečný produkt kdy má běhat mráz po zádech.Na závěr si samozřejmě nechali filmaři otevřená vrátka a tak když uvidíte sanitku s voskovou figurínou tak rychle prchejte,jako rovněž od tohoto snímku.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Tak borci mi před práh dveřmi nechají nahou mrtvolu, naší "tajemné", v oblasti nohou a pupíkem, je tahle část po několikáté zanícena, jako kdyby se do ní borci snad střídali, a vy máte buď jednu možnost. Náhlasit to chlupatým, ať si tu chlupatou píču hodí do popelnice, nebo jí čirou náhodou pitvat v domácí pitevně, kde se moje zaučovaní po internetu konečně vyplatí! To, že Seveřané umí asi nejlíp točit kriminálky, ve skvělém syrovém stavu, a být co nejméně obezřetný, to dokazuje i tady. Ono, jak ten film stále a stále běží a pokračuje, stále je víc a víc zajimavý. Ono, já sice nevím, co se naší slečny neznámý stalo, a jakým šmirglpapírem borci používali na brušení bradavek, a jakýma kulatýma nůžkama stříhali, naší bílé paní, jazyk od traťové sítnice, ale hele, mohli ste mě taky pozvat, já bych vám to zase oplatil nad mou živou přítelkyní, ale to, vy úchylný nekrofilové, asi rádi nemáte!
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
4
dobré ale předvídatelné. pointa filmu mi byla jasná po 20 minutách. EDIT PO ČTYŘ LETECH A DRUHÉM SHLÉDNUTÍ: na podruhé nemá snímek čím překvapit a jediné co zůstává jsou trapné lekačky, nesympatické postavy a nechutné pitvání které nemá děsit ale šokovat. meh.