Tenkrát v ráji

41%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Další zajímavý tuzemský námět zabitý sterilním provedením. Vypadá to jako levnější tv projekt (pár kamerových obletů skal to nezachrání) a jediným kdo snese přísnější měřítko je Budař. Navíc z historického pohledu ty fakta tady zas tak úplně nesedí. Doporučuju spíš zavítat na wiki, zabere to míň času a informativnost je větší.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Vážně jste zvědavý? No, já nejsem přítelkyní České televize. Ale kupodivu, i když výhrady mám(např. nuda, místy se v tom divák špatně orientuje, atd.), nebylo to tak hrozné, jak jsem se obávala, že bude. Líbil se mi velice výkon Jana Budaře jako esesáka. Proč zaangažovali takovou hvězdu jako Simonu Stašovou na začátek a na konec jako dceru Kerekesové, to nechápu. No ale ve filmu "Lid versus Larry Flynt" opěvovaného Miloše Zemana se dvakrát mihnul Jan Tříska a já ani nepostřehla, že byl atentátníkem. Myslela jsem si, že ho tam vsunul jako prostě jenom svého kamaráda! :-)
Kamil3
Kamil3
527 bodů
1
Tak jsem se těšil že se česká kinematografie konečně vzchopila ,ale to se nestalo .Je to vlastně reklamní pohlednice Českého ráje ,v jehož skalách se hrdina ukrýval před prací pro nacisty ,proložené školácky směšnou akcí ,upoceným milostným motivem a hromadou otázek.Nejenže selhávají veškerá filmová řemesla s výjimkou těch ,která se nedostavila ,ale výsledek bije do očí o to víc ,že nejde o další komedii vycpaných sponzorskými vzkazy ,nýbrž o vážně míněnou poctu hrdinovy -a navíc za podpory státního fondu kinematografie ,veřejnoprávní rozhlas a televize.Na smutek z úpadku národní kinematografie už si člověk zvyká ,v případě snímku ,jenž zaštituje památku skutečných obětí ,už přerůstá v čiré zlo..Za mě 10 procent .Jsem zvědavý na vaše hodnocení a komentáře .