Skryté zlo

44%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
3
Hororový snímek trpí značnou neoriginalitou a jednoduchostí, takže se z výsledku naprosto vytrácí alespoň náznak strašidelnosti a napětí. Jediné co se daří je udržení tajemna. Kupodivu je to až zázrak. Scénář na základě povídky? Těžko tedy říct, který autor se inspiroval, ale znalci starších hororů poznají v ději velice známé motivy. Jsou tu podivnosti, při kterých umírají teenageři a hlavní postava příběhu pátrá po příčině a snaží se tomu zabránit. Nepřipomíná to takhle náhodou sérii ´Nezvratný osud´? Záhadná postava, kterému se říká Bye Bye Man, na kterého když dotyčný pomyslí... No jasně, komu by to nepřipomnělo sérii ´Candyman´, kde pro změnu stačí několikrát nahlas říci jeho jméno. Výsledek je zhola stejný. A dalo by se pokračovat dál. Děj má velmi pomalý rozjezd a do poloviny stopáže se toho i drží. Takže nuda cloumá divákem až k zoufalství. V druhé polovině se to přeci jen krapet rozjede, ale uchvátit to přesto stále nedokáže. Snímek tedy vypadá jako snaha o něco, co ve výsledku zůstalo někde na pozadí čehosi, co velice rychle upadne v zapomnění.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takový remix starého dobrého Candymana a současných teenege bubákovin (It Follows), který ale nabízí pár dost hutných scén (úvod!), schopné herce a docela zajímavou mystiku příběhu. Škoda jenom, že i tady se postavy chovají dost klišovitě a nevěrohodně, navíc u záběru na digipsa jsem prskal smíchy.
bayern
13 716 bodů
5
Čekala jsem od toho více,ale cloumá mnou velké zklamání.Zlatý Candyman.No prostě dnes režiséři neumějí natočit slušný horor a proto vykrádají nebo kopírují anebo oživují staré klasiky,kterým nesahají ani po kotníky.Toto zlo se vám může vplížit leda do lednice,kam budete nuceni při sledování dost často chodit.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Bey Bey stupid Man Ostřílený hororový divák bude při pohledu na tento prachbídný slepenec Candymana, Slendermana a Oculusu nevěřícně kroutit hlavou, a tak Bye Bye Man asi nejvíce potěší fanoušky Harryho Pottera. Postava Bye Bye Mana totiž po vizuální stránce připomíná potlučeného Lorda Voldemorta, kterému kolem nohou pobíhá komický CGI Kerberos. V průběhu snímku jsem sice pocítil občasný záchvěv strašidelnosti, jenže atmosféra nemá na čem stavět. Vyskytuje se zde například několik potenciálně silných halucinačních scén, jež však vinou nevalných hereckých výkonů, chabých dialogů a otřesného střihu obvykle vyšumí do ztracena, podobně jako lekačky. O brokovnici, která na těle mrtvého nezanechá jedinou stopu krve, raději ani nemluvě. Navíc se divák o ústředních postavách téměř vůbec nic nedozví a zcela utajen zůstane i příběh samotného Bye Bye Mana.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
2
Nevím co si o filmu myslet! Film je divný, nedává smysl a ani po konci jsem nevěděl jestli si tvůrci dělají srandu nebo to myslí vážně. Když vynecháme logiku filmu a pustíme se do hodnocení, zjistíme, že hororových prvků obsahuje minimum a ani na konci se nedozvíte nic víc než kdo to řekne je v háji. (Neberu v potaz, že každý druhý člověk z party lidí v americe se royloučí "Bye bye, man!" - to by znamenalo, že asi polovina států by byla už mrtvá.)