Annabelle 2: Zrození zla

68%
Annabelle 2: Zrození zla

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Freeman Ent.)




Recenze: Annabelle 2: Zrození zla

Kinobox.cz
60%

Sandberg má velmi pevnou ruku a je vidět, že si dává záležet na tom, co točí. Umí vylekat nebo znervóznit, aniž by se uchyloval k laciným lekačkám. Velmi dobře je zachycena retro atmosféra (film se odehrává někdy před 60 lety). Jeho práce kamery a rámování záběrů jsou bezchybné.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Oproti prvnímu dílu je zde vidět znatelné zlepšení,které sebou přinesla výměna režiséra. Sandberg mne sice svým snímkem Zhasni a zemřeš příliš neoslnil,ale zde už to bylo podstatně o něčem jiném. Annabelle zde v některých momentech působila jako by se toho ujal sám Wan. Snímek nepostrádal napětí a hutnou atmosféru,ale lekačky už tak slavné nebyly. Už dopředu bylo jasné co se stane a jak se film bude vyvíjet dál. Od prvním minut mi tak bylo zřejmé,že ani jedno s děvčat ve snímku nezařve,protože to se prostě nenosí. Tahle drobnost pak trošku ubrala na zážitku. Celkově jsem o dost spokojenější než po skončení první Annabelle.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Horrorový mainstream s kolovrátkovým dějem, předvídatelnými lekačkami a ospalým tempem, které začne nabírat na intenzitě až v poslední dvacce. Ani druhá Annabelle se tak neblíží Wanovu stínu, o takovou nudu jako v jedničce už naštěstí ale nejde.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Prequel k prequelu, což už samo o sobě zní hodně bizarně z nějakého záhadného důvodu připomíná dvojku horroru Ouija, kde zase Mike Flanagan zachránil tragickou jedničku. Ouija 2 dopadla slušně díky Flanaganově vytříbenému retro šedesátkovému stylu a inspirací v horibilózním comicsovém stylu. Sandberg jde také po retro vlně, ale celý příběh má zasazený na americkém prašném venkově. Děj si trochu vypůjčuje hned z několika slušných žánrových kousků včetně Kingova Řbitova zvířátek nebo již obou zmíněných V zajetí démonů a někdy zavede diváky i do slepých uliček, jako třeba u motivu studny. Suma sumárum tohle je mnohem lepší horror, než by člověk od titulu s názvem Annabelle 2 čekal. Je to také důkaz toho, že dvojka někdy může překonat jedničku. Nepředpokládám, že by se na film vypravil kdokoli, kdo nemá rád horrororový žánr a pro fanoušky je tento snímek naprosto v pořádku.

Dodatečné informace

Původní název:
Annabelle: Creation (více)
  • USA Annabelle 2: Zrození zla
  • USA Annabelle: Creation
  • USA Annabelle 2
Premiéra v ČR:
10. 8. 2017
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
306,52 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Annabelle 2: Zrození zla je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Annabelle 2: Zrození zla


Podobné


Powered byJustWatch